SRBIN (17) SE BORI ZA ŽIVOT: Maskirani Albanci izboli mladića usred Parka mira
Foto: Tanjug

PRED VASKRS Atak na nacionalnoj osnovi na kosmetu

SRBIN (17) SE BORI ZA ŽIVOT: Maskirani Albanci izboli mladića usred Parka mira

Crna Hronika -
Sedamnaestogodišnjeg S. N. grupa napadača izbola u grudi i stomak, pa utekla preko glavnog mosta na Ibru u južni deo Kosovske Mitrovice
1 / 2 Foto: Tanjug

Srbin S. N. (17) uboden je nožem u grudi i stomak kada ga je juče oko 18 sati napala grupa muškaraca, najverovatnije Albanaca, dok je sa drugovima sedeo na klupi u Parku mira kod mosta na Ibru koji razdvaja južni i severni, odnosno albanski i srpski deo Kosovske Mitrovice.Mladić je prebačen u lokalnu bolnicu, gde je operisan i smešten na odeljenje intenzivne nege.Dvojica Srba pobeglaDežurni hirurg Saša Dimić naveo je da je reč o povredi grudnog koša sa desne strane, sa povredom desnog plućnog krila, dijafragme i jetre.- Pacijent je dovezen u zdravstvenu ustanovu sa teškim telesnim povredama i životno ugrožen, a trenutno je stabilan, ali i dalje životno ugrožen - rekao je on na konferenciji za novinare.

On je dodao da su povrede nanete oštrim predmetom, da je reč o ubodnoj rani pravilnih ivica sa zadnje desne strane grudnog koša, koja je složena i opasna po život.Očevici su rekli da su napadači Albanci, koji su prešli most i nasrnuli trojicu srpkih mladića koji su se zatekli tu, pored spomenika „Beli anđeo“. Dvojica su uspeli da pobegnu dok je S.N. uboden. Albanci su potom pobegli u južni deo grada. Sve se događalo u neposrednoj blizini dve patrole Kosovske policije od kojih se jedna nalazila na glavnom mostu, a druga na severnoj strani mosta nedaleko od mesta događaja.Regionalni šef operative Kosovske policije Željka Bojića naveo je da je sedam-osam njih sa kapuljačama na glavama prešlo glavni most na Ibru i napalo mladića.- U blizini mosta bili su pripadnici KPS, ali niko nije uhapšen jer se sve desilo iznenada i bez povoda - kazao je Bojić, koji je dodao i da je kosovska policija odmah počela legitimisanje svih koji prelaze glavni most na Ibru, kao i da je prisustvo policije u Mitrovici pojačano.Marko Ðurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, sinoć je najoštirije osudio bezumni napad i pozvao pokrajinske organe i nadležne predstavnike međunarodne zajednice da hitno pronađu i kazne napadače.

Krv na asfaltu... Forenzičar na zadatku
Krv na asfaltu... Forenzičar na zadatku

Sigurnosne kamere- Zločin na nacionalnoj osnovi, na mestu koje treba da bude simbol mira i most pomirenja, uznemiruje i potpuno obeshrabruje. U predvečerje najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, srpskom narodu na KiM opet se šalju poruke koje podsećaju na daleka i loša vremena - rekao je Ðurić.Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić naveo je da na mostu postoje sigurnosne kamere.Glavni most na Ibru na kojem se nalazi i tzv. Park mira pokriven je sa više desetina sigurnosnih kamera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track