SRBINA (58) PROTERUJU IZ DANSKE: Stariju ženu upoznao preko sajta pa je držao u zatočeništvu
Foto: Profimedia

Osuđen na tri godine robije

SRBINA (58) PROTERUJU IZ DANSKE: Stariju ženu upoznao preko sajta pa je držao u zatočeništvu

Crna Hronika -

KOPENHAGEN - Jedan 58-godišnji Srbin osuđen je, u danskom gradu Odense, na trogodišnju zatvorsku kaznu i trajno proterivanje iz te zemlje zbog toga što je 71-godišnju ženu mesec dana držao prisilno zatvorenu, preneli su danski mediji.

Osudjeni muškarac i trinaest godina starija žena stupili su u kontakt preko poznatog danskog sajta za upoznavanje, a kako se navodi, osudjeni je oštećenu tokom držanja u zatvoreništvu udarao i pretio joj, u cilju iznude novca.

Presudom je utvrdjeno i da je oštećena tokom zatočeništva osudjenom prebacivala na bankovni račun veće sume novca, zbog čega mu je naloženo i da oštećenoj vrati 157.000 kruna (oko 21 hiljada evra).

Presuda nije pravosnažna i advokat odbrane je na nju uložio žalbu uz obraloženje, koje je bilo deo i dosadašnje odbrane, da su muškarac i žena bili u ljubavnoj vezi i da nikakvog prisilnog zadržavanja nije bilo.

Inače, osudjeni Srbin živi u Danskoj dugi niz godina i ranije je osudjivan zbog pretnji i iznude od jedne žene, koja je svedočila i u aktuelnom slučaju protiv njega, a ovonedeljna nepravosnažna presuda sadrži u sebi i kaznu zbog nasilničkog ponašanja prema njoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track