SREMSKA MITROVICA: Dvoje za prevoz tri lažna azilanta uzeli 300 evra
Foto: Kurir

Ekspresno vraćeni u Srbiju

SREMSKA MITROVICA: Dvoje za prevoz tri lažna azilanta uzeli 300 evra

Crna Hronika -
Policija u Sremskoj Mitrovici tereti dvoje osumnjičenih da su uzeli devize kako bi svojim vozilom prevezli troje srpskih državljana u Nemačku koji su nameravali da zatraže azil jer su im ugrožena ljudska prava

SREMSKA MITROVICA - Sremskomitrovačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv dve osobe zbog sumnje da su u Nemačku prevezli trojicu državljana Srbije koji su pod lažnim izgovorom zatražili azil u toj državi, za šta su dobili 300 evra.

Osumnjičeni se terete i da su za to dobili 300 evra, saopštila je danas lokala policija dodajući da su trojica državljana Srbije, nakon što im je u Nemačkoj odbijen zahtev za azil, vraćeni u zemlju.

Krivična prijava, u redovnom postupku, podneta je protiv osumnjičenih zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba omogućavanja ostvarivanja prava na azil u stranoj državi.

"Oni se terete da su za novčanu nadoknadu od 300 evra, organizovali i prevezli svojim vozilom troje srpskih državljana u Nemačku iako su znali da će oni, pod lažnim izgovorom da su im ugrožena ljudska prava i slobode, u Nemačkoj zatražiti azil", navodi policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track