STRAVIČNO: Zaklao suprugu, pa joj izvadio oči!

Krvavi pir psihijatrijskog bolesnika

STRAVIČNO: Zaklao suprugu, pa joj izvadio oči!

Crna Hronika -
Monstrum Živorad Đokić, koji je pušten na vikend iz psihijatrijske bolnice, izmasakrirao ženu Violetu, pa skočio sa zgrade u Kruševcu

KRUŠEVAC - Psihički bolesnik Živorad Đokić (54) iz Kruševca brutalno je ubio suprugu Violetu (51), a potom izvršio samoubistvo skokom sa zgrade u kojoj je živeo.Tragedija se dogodila juče ujutru u centru Kruševca, u stanu u zgradi u Gazimestanskoj ulici.- Živorad Đokić bio je pacijent Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponoci. Pušten je kući za vikend. Juče je trebalo da se vrati na lečenje. Međutim, on je kuhinjskim nožem brutalno ubio suprugu Violetu. Iskasapio ju je po celom telu, a potom joj je izvadio oči - kaže sagovornik Kurira blizak istrazi.Porodična tragedijaĐokić je posle zločina skočio sa šestog sprata terase svog stana. On je najpre pao na sims iznad prodavnica u prizemlju, a potom se stropoštao na pločnik.- Poznavao sam pokojnu Violetu. Bili smo kolege. Radila je u prodavnici obuće. Nikada se nije žalila i ništa nije ukazivalo da ima porodične probleme. Bila je skromna, povučena žena, i sigurno nije zaslužila da je suprug izmasakrira. Strašno i žalosno - kaže Jovan Mijušković, prodavac u zlatari ispred koje je nađeno Živoradovo telo.Prema priči komšija, Đokići su bili porodični ljudi.- Živeli su mirno, odgajajući troje dece, dve ćerke i sina. Violeta je bila trgovac, on radnik u „Trajalu“. Međutim, kada je Đokić ostao bez posla, počeo je da se opija. Tokom vremena Živorad je sve češće dolazio u sukob sa ukućanima - pričaju komšije i poznanici.Paranoidna psihozaZbog nasilja u porodici, Đokiću je posle intervencije policije i suda određena mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja. Kako saznajemo, od maja 2013. godine bio je u zatvorskom odeljenju Centralnog zatvora u Beogradu. Potom je na zahtev porodice, radi lakših poseta, prebačen bliže, u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici kod Niša.Pacijent je bio u našoj ustanovi na lečenju sa dijagnozom paranoidne psihoze. Ovde je prebačen iz Beograda na zahtev porodice, koja je bila izuzetno zadovoljna njegovim oporavkom. Čak su tražili da ga pustimo na kućno lečenje. Međutim, to nismo mogli da odobrimo. Živorad nije pravio probleme i bio je „slobodnjak“. Od septembra 2013. upućivan je na terapijske vikende, a po njega su dolazili supruga, sin ili brat. Kretao se slobodno bez izolacije. Na vikend je pušten 29. decembra i trebalo je juče da se vrati - rekla je dr Albin Stojanović, direktorka Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici.

DijagnozaPATOLOŠKI LJUBOMORANŽivorad Đokić je u nekoliko navrata nasrtao na suprugu, zbog čega je bio privođen. Veštaci su utvrdili da boluje od paranoidne psihoze sa izraženim sumanutim idejama usmerenim prema supruzi, koje su se manifestovale kroz patološku ljubomoru.Ljubomoru je pojačao alkoholom, koji nikako nije smeo da konzumira uz medikamente u terapiji. Bila je to eksplozija, koja je dovela do tragedije - kaže naš sagovornik iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track