SUĐENJE MIŠKOVIĆU: Izlaganje uvodnih reči branilaca
Foto: Tanjug

U Specijalnom sudu

SUĐENJE MIŠKOVIĆU: Izlaganje uvodnih reči branilaca

Crna Hronika -
Na današnjem pretresu uvodnu reč izlagao je branilac trećeoptuženog vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića, advokat Zoran Ateljević

BEOGRAD - Objedinjeno suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem uvodnih reči branilaca optuženih.

Advokati Miškovića i njegovog sina Marka dali su svoje uvodne reči na prošlom suđenju, odbacujući sve optužbe i najavljujući da će kao svedoke pozvati bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i bivšeg ministra Slobodana Radulovića. Na današnjem pretresu uvodnu reč izlagao je branilac trećeoptuženog vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića, advokat Zoran Ateljević.

Advokat je naglasio da njegov klijent nije kriv za optužbe za koje se tereti i da je sve radio po zakonu. Komentarišući navode optužnice, on je podsetio da je Đurašković za podizanje kredita založio mahom svoju porodičnu kuću i veliki deo imovine.

"Da li bi to uradio samo da bi Mišković zaradio 200.000 evra, pa to bi bio ekonomski suicid", zaključio je advokat i zapitao "zašto bi uopšte neko toliko rizikovao zbog najbogatijeg čoveka na Zapadnom Balanu". Uvodne reči izneli su i branioci ostalih optuženih odbacujući navode optužnice kao "paušalne i neutemeljene".

Suđenje Miškoviću i još 14 okrivljenih iz oba slučaja, sada su optuženi u jednom procesu, koji je početkom meseca praktično krenuo ispočetka i vodi ga sudija Maja Ilić. Na optuženičkoj klupi sada su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.Na početku objedinjenog suđenja optuženi su se ponovo izjasnili o krivici pred novim sudskim većem, negirajući navode optužnice.

U nastavku suđenja moći će i detaljno da iznesu svoju odbranu ili da je samo dopune. Protiv Miškovića i Đuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra, a pašosi su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track