Prikaži najnovije vesti
Ratko Mladić, foto ap
Suđenje generalu Vojske Republike Srpske počelo je 2012.

SUĐENJE MLADIĆU: Izlaganje završne reči počinje 5. decembra

Crna Hronika 6

HAG - Izlaganje završne reči na suđenju Ratku Mladiću u Hagu počeće 5. decembra, sa iznošenjem argumenta Tužilaštva koje će trajati do 7. decembra, nakon čega će tim odbrane izneti svoje argumente, počev od 9. decembra, a zaključno sa 12. i 13. decembrom, saopštio je Haški tribunal.

Svaka strana će imati po sat i po za odgovor u četvrtak, 15. decembra, navodi se u saopštenju. Sudsko veće je ranije odlučilo da odbrana i tužilaštvo moraju do 25. oktobra da podnesu završne reči, dok je usmeno izlaganje završnih reči zakazalo za decembar. Suđenje generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću počelo je u maju 2012.

On je godinu dana ranije, nakon 12 godina skrivanja, bio uhapšen u Srbiji i izručen u Hag. Tužilaštvo je izvođenje dokaza protiv Mladića završilo u februaru 2014. dok je odbrana predstavljala svoje dokaze od maja 2014. do 16. avgusta ove godine.

Optužnica Mladića tereti za genocid, progon, istrebljenje, ubistva, deportacije i prisilno premeštanje, kao zločine protiv čovečnosti. U dodatnih pet tacaka, Mladić je optužen i za ubistvo, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje talaca, kao kršenje zakona i običaja rata.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir