SUĐENJE ZA UBISTVO ALEKSANDRA ROGANOVIĆA U VETERNIKU: Sestra prvooptuženog nije želela da svedoči

Obračun navijača

SUĐENJE ZA UBISTVO ALEKSANDRA ROGANOVIĆA U VETERNIKU: Sestra prvooptuženog nije želela da svedoči

Crna Hronika -

NOVI SAD - Pod pojačanim obezbeđenjem, u velikoj sali novosadskog Višeg suda nastavljen je glavni pretres protiv Milivoja Vučkovića (21) iz Novog Sada, koji se tereti za krivično delo teškog ubistva vršnjaka Aleksandra Roganovića iz Veternika, 18. septembra pretprošle godine u sačekuši ispred njegove kuće

Saslušani su jedan svedok i predstavnik novosadskog Centra za socijalni rad. Kraj suđenja najavljen je za naredno ročište.

Drugookrivljenom Jovanu Perišiću (22), kome se stavljaju na teret pokušaj ubistva i nelegalno nošenje oružja, sudi se u odsustvu jer je u bekstvu i za njim je raspisana crvena poternica. Neki mediji su spekulisali o tome da je on bar u jednom periodu posle zločina, bio na Kosovu i Metohiji.

Rođena sestra optuženog Vučkovića iskoristila je svoje zakonsko pravo da, kao privilegovani svedok, ne odgovara na pitanja pred velikim većem kojem predsedava sudija Borivoj Pap.

Svedok Nemanja I. izjavio je da je za Roganovićevo ubistvo saznao preko interneta. Tog dana je, kako je kazao, s društvom bio u jednom kafiću u Kosovskoj Mitrovici, a njim je bio i Vučković. Inače, na početku suđenja, Vučković je pred krivičnim većem naveo da ne priznaje da je ubio Roganovića i osporio je optužnicu.

Po njegovim rečima, u vreme kada je Roganović ubijen, bio je u Kosovskoj Mitrovici, gde je otišao 14. septembra jer ga je policija tražila, ali zbog toga što je nedelju dana pre toga osumnjičen da je izazvao opštu opasnost ispred kladionice i falsifikovao novac.

Podsetimo, Vučkovića i Perišića optužni akt, koji zastupa zamenica višeg javnog tužioca Slobodanka Jovičić, tereti da su u Veterniku, ulica Nova 101, po prethodnom dogovoru, sačekali Roganovića u blizini njegove kuće s namerom da ga ubiju. Bili su maskirani „fantomkama” i naoružani, Perišić „škorpionom”, a Vučković je imao revolver, specijal. Kada je naišao Roganović, s njim su se svađali, a onda je Perišić, kako se dalje navodi u optužnici, ispalio hitac, koji je prošao kroz roletnu komšijske kuće. Roganović je pokušao da pobegne, trčeći u svoje dvorište, ali su ga ova dvojica sustigli, a Vučković je ispalio dva hica, navedeno je u optužnici.

Na tom ročištu trebalo bi da svedoči Aleksandar Popović, koji jučerašnji nedolazak u sud nije opravdao. Ukoliko se ne odazove, biće novčano kažnjen s 50.000 dinara, nagovestio je sudija Pap.

Nastavak suđenja je zakazan za 26. maj, kada se planira iznošenje završnih reči.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Ekskluzivno slike Bariča nakon masakra

(M. Vujačić/Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track