SUĐENJE ZA UBISTVO BRISA TATONA: Nijedan svedok nije došao, odložen glavni pretres
Foto: Fonet

Ponovljen postupak

SUĐENJE ZA UBISTVO BRISA TATONA: Nijedan svedok nije došao, odložen glavni pretres

Crna Hronika -

BEOGRAD - Glavni pretres u ponovljenom suđenju navijaču kluba "Partizan" Đorđu Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona odložen je danas u Višem sudu u Beogradu, jer se nijedan od svedoka nije pojavio, a nastavak je zakazan za 28. april.

Sudija Olivera Pajić kazala je da će na sledeće ročište biti pozvana dva zaštićena svedoka, kao i Igor Dimitrijević, Aleksandar Banjac, Svetlana Bubanja Bjelić, Predrag Simić, Slobodan Čenić i Dejan Jović.

Ona je navela da je svedok koji je trebalo da bude saslušan danas Aleksandar Jakovljević odjavljen sa adrese u Obrenovcu i da nakon toga više nigde nije prijavljen, kao i da je drugi svedok, Žarko Miletić, dao pogrešne podatke tokom iskaza u policiji.

Advokat odbrane Dragoslav Ognjanović tražio je da sa sledećeg ročišta zbog dva zaštićena svedoka bude isključena javnost kako bi svedoci "mogli da budu u sudnici i da advokati i sudsko veće vide njihovu mimiku dok svedoče", na šta je sudija Pajić odgovorila da će razmisliti o tome.

Odlučeno je i da će 13. i 14. juna biti pozvani veštaci. Na prethodnom ročištu, Prelić je kazao da nema nikakve veze sa smrću Tatona, da ga nikada nije video, niti da je znao da je u Beogradu i dodao da ne razume optužnicu, kao i da je jedino tačno da je toga dana, 17. septembra 2009. godine, bio na Obilićevom vencu na kome se incident dogodio.

Suđenje je dva puta odlagano. Prelić je u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je nakon izručenja Srbiji 2014. godine tražio novo suđenje.Apelacioni sud u Beogradu smanjio je zatvorske kazne četrnaestorici osuđenih za ubistvo.

Đorđu Preliću i Dejanu Puzigaći kazne su sa 35 i 32 godine zatvora smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Kazne su smanjene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno osuđeni na po 30 godina zatvora.Taton (28) je pretučen 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice "Partizana" i francuskog Tuluza. Njega je pretukla grupa navijača "Partizana". On je preminuo 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track