SUPRUŽNICI POGINULI U EKSPLOZIJI KOTLA: Pokušali sami da uključe pokvareni plinski ventil!
Foto: Mandic

Nesreća u porodičnoj kući u Melencima

SUPRUŽNICI POGINULI U EKSPLOZIJI KOTLA: Pokušali sami da uključe pokvareni plinski ventil!

Crna Hronika -
Stradali Ratko (71) i Zagorka Vujanov (60). U vreme eksplozije oko 5.15, u drugoj kući bili su njihovi sin Vladimir, snaja i dvoje unučića, koji nisu povređeni

ZRENJANIN - Ratko (71) i Zagorka Vujanov (60) iz Melenaca poginuli su juče ujutru u eksploziji kotla koja se dogodila u pomoćnoj zgradi porodične kuće.

Kako saznajemo, eksploziju je najverovatnije izazvao nesipravan plinski ventil koji su nesrećni supružnici pokušavali da poprave.U vreme eksplozije oko 5.15, u drugoj kući bili su njihovi sin Vladimir, snaja i dvoje unučića, koji nisu povređeni.Kao da je pala bomba- Sa suprugom sam krenuo na posao kad se čula jaka eksplozija. Otac i majka bili su u tom pomoćnom objektu u kojem se nalazi kotao. U jednom trenutku izgubio sam oba roditelja - kratko nam je rekao potreseni Vladimir, koga smo zatekli na kapiji porodične kuće.Stravična eksplozija probudila je ceo komšiluk.- Delovalo je kao da je neko bacio bombu! Kad sam izašao napolje, Vladimir mi je objasnio da je nešto eksplodiralo i da su mu nastradali roditelji. Sreća je da su deca živa i zdrava - priča komšija.Meštanin koji poznaje porodicu Vujanov kaže da je eksploziju najverovatnije izazvao ventil na kotlu sa plinom.- Imaju dva kotla, jedan je na struju, drugi na plin. Komšija je majstor i rekao mi je da je bio kod Vujanova pre dva meseca da im popravi ventil na plinskom kotlu. Međutim, nije mogao da se popravi i rekao im je da moraju da ga zamene - kaže komšija.Naš sagovornik dodaje da su Vujanovi verovatno mislili da preguraju još ovo malo zime i da ventil zamene za sledeću grejnu sezonu.- Čuo sam da su Vladimir i njegov otac Ratko nameštali taj ventil pre nego što je Vladimir krenuo na posao. Ratko je potom zvao Zagorku da dođe da vidi kako treba da stoji ventil, jer je ona bila tu kad je majstor popravljao. Ratko i ona ostali su pored kotla, a Vladimir je krenuo na posao kad je odjeknula eksplozija - priča komšija.Omiljene komšijePrema rečima meštana, Ratko je bio trgovac u penziji.- Igrao je nekad fudbal za lokalni klub Rusanda. Bio je legenda kluba, a bio je i u upravi - pričaju njegovi prijatelji.Niko od stanovnika u Melencima nije imao nijednu lošu reč za porodicu Vujanov.- Ratko i Zagorka imaju troje dece, dva sina i ćerku. Stariji sin Zoran je vojno lice i živi u Novom Sadu, a mlađi Vladimir je oženjen i ima dvoje dece - rekao je za Kurir jedan od porodičnih prijatelja.(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track