SVAĐA U SUDNICI Sudija: Miškoviću, nemojte vi da vičete na mene!
Foto: Fonet Nenad Orčević

Vlasnik Delte tražio grejanje

SVAĐA U SUDNICI Sudija: Miškoviću, nemojte vi da vičete na mene!

Crna Hronika -
Ovo je moje radno mesto i poslednje što ću dozvoliti je da se neko izdire na mene - rekla je sudija Maja Ilić Miroslavu Miškoviću koji je tražio da se pređe u sudnicu zbog grejanja

BEOGRAD - Objedinjeno suđenje vlasniku "Delta Holdinga" Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenima za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem uvodnih reči branilaca optuženih.

Međutim, na početku današnjeg suđenja Mišković je zatražio od predsednika sudskog veća suđe Maje Ilić da dozvoli optuženima da sede u sudnici jer se ne greje deo za optužene.

"Sudija, ovde je hladno i grejanje ne radi. Da li možemo da pređemo u sudnicu", upitao je povišenim tonom Mišković sa ulaza boksa za optužene koji je ograđen staklom.

Sudija Maja Ilić, koja vodii objedinjeni postupak po optužbama za malverzacije u putarskim preduzećima i u fabrici FAM odgovorila mu je:

"Nemojte da vičete na mene, ovo je moje radno mesto i poslednje što ću dozvoliti je da se neko izdire na mene", rekla je ona.

Sudija Ilić je zatim dozvolila optuženima da pređu u sudnicu.

Suđenje vlasniku Delta holdinga Miškoviću, vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima danas je nastavljeno pred Specijalnim sudom u Beogradu. Optuženima se sudi za zloupotrebe u preduzeću za proizvodnju maziva FAM iz Kruševca, putarskim firmama i utaju poreza.

Postupak protiv Miškovića počeo je ispočetka 10. februara, pošto je taj predmet spojen sa procesom koji se vodi protiv Đuraškovića zbog zloupotreba u FAM-u.U spojenom postupku tereti se 15 osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track