TEŠKA NESREĆA KOD DONJEG LAPCA: Pao avion, jedan poginuo
Foto: Profimedia

Jutros oko 7

TEŠKA NESREĆA KOD DONJEG LAPCA: Pao avion, jedan poginuo

Crna Hronika -
Današnja nesreća druga je te vrste tokom protekla tri dana pošto je u subotu kod daruvarskog aerodroma pao sportski avion, nakon čega se zapalio

ZAGREB - Prilikom pada malog aviona na području opštine Donji Lapac, jedna osoba je poginula, saopštila je danas ličko senjska policija. Kako je precizirano, nešto pre sedam sati došlo je do avionske nesreće o kojoj su obaveštene nadležne agencije, odnosno Agencija za vazdušne nesreće i nadležno tuzilaštvo.

Mesto nesreće je obezbeđeno i u toku je uviđaj, potvrđeno je iz lokalne policije. Inače, današnja nesreća druga je te vrste tokom protekla tri dana, odnosno u subotu je kod daruvarskog aerodroma je pao sportski avion, nakon čega se zapalio. Poginuli su 57-godišnji Vladimir Vojta koji je upravljao avionom i 27-godišnji Tomislav Bublić.

Krajem juna ispred hotela Resnik u Kaštel Štafiliću, takođe se srušio avion tipa amfibija kompanije "European Coastal Airlines" koji je pao u more s tri člana posade od kojih su dvojica poginula, dok je treći uspešno reanimiran u splitskom Kliničkon bolničkom centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track