TRAGEDIJA: OTAC I SIN ZAJEDNO UČESTVOVALI NA PARADI Poginuli mladić se školovao za vojnog pilota!

Zakucali se u kamion

TRAGEDIJA: OTAC I SIN ZAJEDNO UČESTVOVALI NA PARADI Poginuli mladić se školovao za vojnog pilota!

Crna Hronika -
Direktan sudar Filip Zamaklar (22) iz Novog Sada, pitomac Vojne akademije, preminuo, a njegov otac Mirko (59) teško povređen u nesreći na putu Bačko Gradište – Temerin

NOVI SAD - Filip Zamaklar (22) iz Novog Sada, pitomac Vojne akademije, poginuo je u saobraćajnoj nesreći na putu Bačko Gradište - Temerin.Njegov otac, pukovnik Mirko Zamaklar (59), koji je vozio automobil, teško je povređen i lekari se bore za njegov život.- Nesreća se dogodila juče ujutru kad je „fijat punto“, kojim je upravljao Mirko, iznenada prešao u suprotnu traku i udario u kamion „iveko“, koji je vozio Jozef Bajdušek (56). Od siline udarca u kamion kola su bukvalno smrskana. Nesrećni mladić je davao znake života kad je stigla Hitna pomoć, ali na putu do bolnice je preminuo - kaže izvor Kurira iz istrage.Oproštajni let sa sinomMirko Zamaklar je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu.- Zadobio je teške povrede. Odmah je operisan. Životno je ugrožen i pod stalnim je nadzorom lekara. Nalazi se na odeljenju intenzivnog lečenja Urgentnog centra - kažu dežurni lekari u KC Vojvodine. Otac i sin su juče rano ujutru krenuli iz Novog Sada u Ostojićevo kod Čoke.- Išli su kod rođaka kako bi mu pomogli u svinjokolju - kaže poznanik ove porodice.Mirko i njegov sin Filip su pre nepuna dva meseca zajedno učestvovali na vojnoj paradi u Beogradu.- Pukovnik Mirko predvodio je pilote u „lastama“, a njegov sin Filip marširao je s kadetima i bili su deo veličanstvenog prizora. Mirko je na ovo čekao pune tri decenije, jer je kao pukovnik predvodio šestočlanu grupu pilota u avionima tipa „lasta“. Za to vreme njegov sin Filip, kadet sa treće godine Vazduhoplovne akademije, bio je učesnik svečanog marša - kaže jedan od njegovih prijatelja Mirko T., koji ističe da je oproštajni let upravo izveo s Mirkom i dodaje da je on uskoro trebalo da ide u penziju.Zavijeni u crno- Mogu da zamislim kako je Selmi i mlađem sinu Davidu. Izgubila je sina, a David brata, kojim se ponosio. A lekari se bore za Mirkov život. Eto, koliko godina je Mirko leteo, a taj kratak put na koji su krenuli odvede im sina u smrt - kaže jedna komšinica porodice Zamlakar.

Porodična drama... Mirko Zamaklar sa suprugom
Porodična drama... Mirko Zamaklar sa suprugom

Nesreća kod SrbobranaSLETEO KOLIMA U JARAK I POGINUODruga saobraćajna nesreća, takođe oko šest sati juče ujutru, dogodila se na putu Mali Iđoš - Srbobran, a u njoj je nastradao Matija Vidanović (64) iz Subotice. Do nesreće je došlo kad je Vidanović, upravljajući kombijem šabačkih registracija, izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s puta u jarak i preminuo na licu mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track