TRAGEDIJA: Zlatko je živ izgoreo u kamp kućici!

Užasna nesreća u Banatskom Brestovcu

TRAGEDIJA: Zlatko je živ izgoreo u kamp kućici!

Crna Hronika -
Vikao je: „Jao, pomagajte“, odmah smo pojurili ka njemu, ali ništa nismo mogli da uradimo, kaže za Kurir domar kampa Steva Šipoš

PANČEVO - Zlatko M. (65) iz Pančeva nastradao je u požaru koji je u utorak oko 23 sata izbio u njegovoj kamp kućici u auto-kampu „Jabukov cvet“ u Banatskom Brestovcu kod Pančeva. U požaru su uništene još četiri auto-prikolice, a pretpostavlja se da je buktinju izazvala cigareta.Čule se dve eksplozijeZlatko M. je u kamp došao u ponedeljak, a kobnog dana je pravio sto i ceo dan farbao nameštaj u kućici.- Odjednom su se začule dve manje eksplozije, a potom i jedna veća. Komšija Laza potom je začuo Zlatka kako zapomaže: „Jao, pomagajte!“ Istrčao je i video Zlatkovu prikolicu u plamenu. Pokušao je da ga spase, ali nije uspeo. Dotrčao je do mene! Uzeli smo PP aparate i pojurili do Zlatkove prikolice. Kad smo stigli, plamen je bio ogroman, nismo mogli ništa da uradimo - priča za Kurir Stevan Šipoš, domar kampa.Vatrena stihija ubrzo je zahvatila i okolne kamp kućice.- Bilo je strašno! Plamen je bio visok više od 30 metara! Sve je izgorelo bukvalno za nekoliko minuta, kao hepo kocka - kaže Šipoš.

Očajan... Šipoš je bespomoćno posmatrao pogibiju prijatelja
Očajan... Šipoš je bespomoćno posmatrao pogibiju prijatelja

Kad su vatrogasci došli na lice mesta, zatekli su samo zgarište.- Još je gorelo jedino drveće, a vatru su ubrzo ugasili. Svih pet prikolica je potpuno izgorelo. Ostale su samo metalne konstrukcije. Zlatka su pronašli ispod tende, od njega je ostala samo gomila pepela - kaže potreseni domar.Šipoš dodaje da je sreća u nesreći to što u ostalim kamp kućicama nikog nije bilo.- Hvala bogu što su bile prazne, inače ne smem ni da zamislim šta bi se dogodilo. Verovatno ni njima spasa ne bi bilo. Kamp se zaključava u 22 sata, a ljudi ovde ranije ležu. Jedna baka juče je došla s dve unuke, nije ni znala šta se dogodilo. Onesvestila se kad je videla zgarište - kaže naš sagovornik.Došao iz HrvatskeNastradali Zlatko M. živeo je u Pančevu, a kamp prikolicu je imao poslednje tri godine.- Čuo sam da su ga se tokom rata u Hrvatskoj odrekli supruga i deca, pa se preselio u Pančevo. Bio je u penziji i živeo je s jednom ženom, međutim, koliko ja znam, zajedničku decu nisu imali - rekao je Šipoš.

IstragaCIGARETA ZAPALILA FARBU?Zlatko M. je u utorak ceo dan farbao nameštaj u kućici, pa se pretpostavlja da mu je ispao žar sa cigarete i izazvao požar.- Postoji mogućnost i da su u kućici bila velika isparenja od farbe, pa je i samo paljenje upaljača izazvalo vatrenu stihiju. Međutim, daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi s ovim slučajem, kao i uzroci požara - kaže izvor Kurira iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track