TRAGIČAN KRAJ POTRAGE U KRUŠČIĆU: Starac pao sa tomosa pa tri dana ležao mrtav u grmlju
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Tuga

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE U KRUŠČIĆU: Starac pao sa tomosa pa tri dana ležao mrtav u grmlju

Crna Hronika -

KRUŠČIĆ - Vuksan Janković (91) iz Kruščića kod Kule pronađen je mrtav u žbunju kraj puta, na ulazu u ovo selo, iz pravca Crvenke. Tri dana trajala je potraga za njim, iako je, prema izjavama svedoka, poslednji put viđen 3. maja na motociklu upravo nadomak Kruščića.

Starac je 3. maja rano ujutro motociklom "tomos" otišao na pijacu u susednu Crvenku, odakle se nije vratio kući, pa je porodica prijavila njegov nestanak. Pronašli su ga ćerka i unuk u gustom delu atara, u jarku u koji je sleteo sa kolovoza.

- Ležao je sa rukom ispod glave, kao da spava. Motor, od kojeg se nije odvajao, bio je preko njega. Bio je strastveni lovac do poslednjeg dana i govorio je da želi da umre u prirodi, što se i dogodilo - kaže njegova ćerka Natalija.

Porodica je posumnjala da je možda dva dana bio otet, a potom bačen u grmlje, ali je obdukcija pokazala da je umro od infarkta, koji ga je najverovatnije pogodio dok je bio na motociklu.

Meštani Kruščića ističu da je Vuksan, iza kojeg su ostali supruga, ćerka, dva sina, kao i unuci i praunuci, bio izuzetno vitalan i poštovan čovek.

(Z.R./Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track