TRAŽI NOVOG SUDIJU: Goran Jevtić se uplašio suđenja za pedofiliju!
Foto: Stefan Jokić

Glumac optužen za obljubu došao u Sombor

TRAŽI NOVOG SUDIJU: Goran Jevtić se uplašio suđenja za pedofiliju!

Crna Hronika -
Odbrana okrivljenog umetnika zatražila da mu se sudi u nekom drugom gradu jer su Osnovni i Viši sud u Somboru pristrasni

SOMBOR - Glumac Goran Jevtić (37), koji je optužen za nedozvoljene polne radnje i obljubu nad maloletnim L. K., pojavio se juče u Osnovnom sudu u Somboru, ali je suđenje odloženo jer je njegov branilac tražio izuzeće svih osnovnih i viših sudija i tužilaca iz ovog grada.Pre ove odluke, sudija Angela Mastilović prihvatila je zajednički predlog tužilaštva i odbrane da postupak bude zatvoren za javnost da bi se zaštitili interesi dečaka koji je, kako se sumnja, bio glumčeva žrtva.

Goran Jevtić je, podsetimo, optužen da je u julu prošle godine, tokom festivala Pozorišni maraton, u toaletu somborskog Narodnog pozorišta obljubio maloletnika kom je bio glumački idol. Tužilac je u optužnici zatražio da bude osuđen na 14 meseci zatvora.Bez komentaraGoran Jevtić je juče u sud došao u pratnji advokata Vladimira Horovica.- Bilo je očigledno da mu je neprijatno, jer je bio bled i gotovo da nije progovorio ni reč. Saglasio se sa predlozima advokata da mu se sudi u nekom drugom gradu jer smatraju da je somborski sud pristrasan i da ne bi imao fer suđenje - kaže izvor Kurira.Jevtić juče nije želeo da daje izjave za medije, a očigledno je bio veoma nezadovoljan kada je video da je veliko interesovanje za sudski postupak koji je juče trebalo da počne.- Ko vam je uopšte rekao da je suđenje danas? Ko je smeo da daje takve informacije - negodovao je advokat Horovic, dok je glumac pokušavao da se sakrije iza tamnih naočara, koje nije skidao čak ni u hodniku suda.Njegovo prisustvo izazvalo je veliku pažnju kako građana koji su se zatekli u sudu tako i zaposlenih.- Vidi ga kako se uplašio - komentarisali su Somborci koji su juče bili u zgradi suda. Inače, u sudnici se juče nisu pojavili ni maloletni L. K., niti njegovi roditelji, kao ni advokat koji ga je zastupao.Odlučuje ApelacioniKako Kurir nezvanično saznaje, Horovic je najpre zatražio izuzeće Osnovnog suda i tužilaštva, ali mu je Viši sud taj zahtev odbio.- Kada je čuo odluku koja je doneta tokom pauze koja je trajala petnaestak minuta, advokat je negodovao u sudnici. Tada je izneo novi zahtev - da se izuzmu i Viši sud i tužilaštvo u Somboru, pa zbog toga suđenje nije moglo da počne jer odluku donosi Apelacioni sud u Novom Sadu - objasnio je sagovornik Kurira.

Advokat besanSUD KRŠI ZAKON, JA NEĆUAdvokat Vladimir Horovic je posle odlaganja suđenja optužio sud i tužilaštvo da krše zakon.- Pošto osnovni sud i tužilaštvo u ovom predmetu, koji je zatvoren za javnost, postupaju nezakonito, ja neću to isto da činim. Obratite se sudu za informaciju o tome šta se dogodilo - rekao je kratko Horovic, dok glumac nije rekao ni reč.

PODMUKLO Dečak pokušao da se odbrani od JevtićaNAPAD U TOALETU POZORIŠTAOsnovno tužilaštvo Jevtića tereti za nedozvoljene polne radnje i obljubu nad nemoćnom osobom. Prijavu protiv glumca podneli su roditelji L. K., ali je posle saslušanja svedoka slučaj preuzelo tužilaštvo. Dečak je navodno ispričao da su te noći malo više popili i da su se našli u isto vreme u toaletu, kao i da ga je Jevtić tada poljubio.- Rekao je da je pokušao da odgurne glumca, ali da ga je on tada obljubio - navodi sagovornik Kurira. Jevtić je navodno izjavio da dečakove optužbe nisu tačne i da ga nije seksualno zlostavljao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track