TREBINJE: Za ubistvo kik-boksera osumnjičen šef kabineta gradonačelnika Vučurevića!
Foto: Reuters

Policija razmotava klupko

TREBINJE: Za ubistvo kik-boksera osumnjičen šef kabineta gradonačelnika Vučurevića!

Crna Hronika -
Navodno se uhapšeni Dako Pikula (29), inače sin trebinjskog sudije, posvađao sa ubijenim Markom Đerićem nekoliko dana pre likvidacije, kada je u sačekuši hicem iz automatske puške pogođen direktno u srce

TREBINJE - Dako Pikula (29) iz Trebinja, šef Kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, uhapšen je zbog ubistva kik-boksera Marka Đerića, u policijskoj akciji koju su u nedelju popodne sproveli Sektor Krim-policije i Sektor policije CJB Trebinje, zajedno s timom MUP RS.

Nekoliko dana pre Pikule, uhapšen je i Miljan Ratković (29) iz Trebinja, kome je već određen pritvor u trajanju od mesec dana, a oba, zajedno s ranije uhapšenim Radovanom - Mujketom Andrićem, sumnjiče za krivično delo teško ubistvo.

Pritvor je danas određen i Pikuli, i to u banjalučkom Okružnom sudu, gde je saslušan pošto je reč o sinu Milosava Pikule, sudije trebinjskog Okružnog suda. "Osumnjičenom je pritvor određen zbog bojazni da će uticati na svedoke ili uništiti dokaze, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu prouzrokovalo remećenje javnog reda i mira", kazali su iz banjalučkog Okružnog suda.Uporedo s ovim hapšenjem, počele su da cure i nove nezvanične informacije o mogućem motivu ubistva koje je zgrozilo Trebinjce. Navodno se Dako Pikula posvađao sa Đerićem nekoliko dana pre nego što je kik-bokser likvidiran, što se dogodilo u nedelju, 24. maja, kada je u sačekuši hicem iz automatske puške pogođen direktno u srce.

"Sukob je izbio ispred noćnog kluba gde je Đerić radio kao izbacivač. Sve je počelo kada Đerić, navodno, Pikuli i njegovoj devojci nije dozvolio da uđe u klub i oni su se i potukli, a potom je Pikula pričao da će ubiti kik-boksera", pričaju izvori upućeni u istragu.

Policija u cilju istrage ne saopštava ništa o eventualnim motivima podmuklog ubistva mladog sportiste, niti o eventualnim priznanjima onih koji su zadržani u pritvoru. Policija poseduje još materijalnih dokaza koji će biti predočeni nadležnim tužilaštvima.

Vučurević je u telefonskoj izjavi za "Nezavisne" potvrdio da je Pikula šef njegovog kabineta, te je dodao da ne zna "šta ko u glavi nosi. Treba da odgovaraju svi oni koji su počinili zločin. To je jedina pravda, kazao je Vučurević. Dodao je i da izražava zadovoljstvo time što niko ne može biti amnestiran nakon bilo kakvog zločina. Govoreći kakve će mere biti preduzete prema Pikuli, rekao je da niko ne može biti zaštićen.

"On je radio u protokolu i sve će prema njemu biti preduzeto onako kako zakon nalaže", naglasio je Vučurević, dok sa sudijom Pikulom juče nismo uspeli da stupimo u kontakt, pošto su nam u trebinjskom Okružnom sudu kazali da je na godišnjem odmoru.

(Nezavisne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track