TUŽILAC NAREDIO ISTRAGU: Kako su "Vijesti" znale da će hapsiti čelnike Budve
Foto: Printscreen Youtube

Novinske ekipe stigle pre policije

TUŽILAC NAREDIO ISTRAGU: Kako su "Vijesti" znale da će hapsiti čelnike Budve

Crna Hronika -
Specijalno tužilaštvo utvrdiće kako su novinarske ekipe bile na "tajnim lokacijama" pre istražnih organa i ko god bude odgovoran snosiće odgovornost

PODGORICA - Crnogorski specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Milivoje Katnić pokrenuo je istragu o tome kako je došlo do toga da televizija i list Vijesti jedini od medija snime hapšenje grupe budvanskih funkcionera, prošlog četvrtka.

Specijalno tužilaštvo, kako je objavio list Pobjeda, utvrdiće kako su novinarske ekipe bile na "tajnim lokacijama" pre istražnih organa i ko god bude odgovoran snosiće odgovornost.

Za hapšenje 13 sadašnjih i bivših funkcionera i službenika opštine Budva znalo je desetak osoba, ali su, kako je ranije izjavio advokat Vladan Bojić, ekipe Vijesti nekoliko sati pre hapšenja bile ispred zgrada u kojima stanuju budvanski funkcioneri.

Među uhapšenima su sadašnji i bivši predsednici opštine Budva, Lazar Rađenović i Rajko Kuljača, kao i bivši potpredsjednik budvanske opštine Dragan Marović.

Grupa uhapšenih budvanskih funkcionera i službenika se tereti za zlozupotrebu službenog položaja u vezi sa prometom nekretnika, čime je opštinski budžet oštećen za oko deset miliona evra. Rađenoviću, Maroviću i još nekima iz te grupe je određen jednomesečni pritvor, dok je njih nekoliko nakon saslušanja pušteno kući.

Pratite KURIR na VAJBRU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track