Tužilaštvo traži pritvor za Popa Istraga za krivična dela iznude 110000 evra i teške telesne povrede
Foto: Nebojša Mandić

Tužilaštvo traži pritvor za Popa Istraga za krivična dela iznude 110000 evra i teške telesne povrede

Crna Hronika -

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je sinoć istragu protiv vlasnika kluba "Havana" Vladimira Popovića zvanog Pop (42) kao i još dvojice osumnjičenih za iznude i teške telesne povrede i predložilo da im se odredi pritvor.

Pritvor je predlozen zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogli da utiču na svedoke kao i da bi mogli da ponove krivično delo, rekla Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Protiv njih je, nakon saslušanja u tužilaštvu, pokrenuta istraga za krivična dela iznuda i teške telesne povrede, dodala je Sekulić.

Pored Popovića za pokušaj iznude od 110.000 evra, stana, drugih nepokretnosti i automobila od dvojice oštećenih osumnjičeni su žandarm Vojislav Kostić (36) i Dalibor Đurić (35).

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašla mobilne telefone kojim su se dogovarali za izvršenje ovih krivičnih dela.

Takođe, kod Đurića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama.

Prilikom pretresa Kostićeve porodične kuće policija je kod njegovog brata pronašla pištolj marke "CZ", 40 komada municije različitog kalibra, i oko pet grama opojne droge marihuane.

Protiv njega je policija podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track