U ODSUSTVU OSUĐEN NA 15 GODINA: Ponavlja se suđenje Đorđu Preliću za ubistvo Bris Tatona
Foto: Dado Đilas

Viši sud odobrio

U ODSUSTVU OSUĐEN NA 15 GODINA: Ponavlja se suđenje Đorđu Preliću za ubistvo Bris Tatona

Crna Hronika -
Prelić je u vreme suđenja bio u bekstvu, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega. On je u junu prošle godine je izručen iz Španije i potom je upućen na izdržavanje kazne

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odobrio je danas ponavljanje suđenja navijaču Partizana Djorđu Preliću zbog optužbi da je jedan od organizatora nereda u kojima je ubijen francuski navijač Bris Taton 2009. godine u centru Beograda, jer je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora.

Prelić je u vreme suđenja bio u bekstvu, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega. On je u junu prošle godine je izručen iz Španije i potom je upućen na izdržavanje kazne.

U saopštenju Višeg suda se precizira da je utvrđeno da su ispunjeni zakonski uslovi za ponaljanje krivičnog postupka.

Prelić je, kako se podseća u saopštenju, 4. juna 2014. godine ekstradiran iz Kraljevine Španije u Srbiju, nakon čega je njegov branilac u novembru podneo zahtev za ponavljanje postupka.

Uhapšen je 2013. godine u februaru u blizini Barselone po srpskoj poternici, nakon višegodišnjeg skrivanja, pošto je iz Srbije pobegao odmah po incidentu u centru Beograda kada su navijači Partizana napali navijače koji su došli da bodre fudbalere Tuluza.

Viši sud mu je pocetkom 2011. godine izrekao u odsustvu presudu od 35 godina kao organizatoru nereda u kojima je grupa hiligana 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda pretukla Tatona, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza.

Taton je od zadobijenih povreda preminuo 29. septembra u Kliničkom centru u Beogradu.

Apelacioni sud u Beogradu je godinu dana kasnije mahom prepolovio kazne osuđenima, pa je i Preliću kazna smanjena na 15 godina zatvora.

U procesu za ubistvo Tatona, neki od osuđenih su već odslužili kazne, a u bekstvu je još Dejan Puzigaća koji je osuđen na 14 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track