UBISTVO MALE TIJANE: Počeo glavni pretres na suđenju Draganu Đuriću
Foto: Facebook

Sposoban da prati ročište

UBISTVO MALE TIJANE: Počeo glavni pretres na suđenju Draganu Đuriću

Crna Hronika -
Đurić je uz jake mere obezbeđenja dovezen u sud u Subotici, a nakon toga su u prostorije suda stigli otac stradale Tijane, Igor Jurić, njegov advokat Miro Orović i advokat optuženog, Viktor Gostiljac

SUBOTICA - Prvi od četiri glavna pretresa na suđenju Draganu Đuriću, osumnjičenom za ubistvo Tijane Jurić, počeo je danas u Višem sudu u Subotici.

Đurić je uz jake mere obezbeđenja dovezen u sud nešgde oko 9.20 sati, a nakon toga su u prostorije suda stigli otac stradale Tijane, Igor Jurić, nakon toga njegov advokat Miro Orović, a zatim i advokat optuženog, Viktor Gostiljac.

Pretres je prvobitno započet 22. aprila, kada je prekinut nakon zahteva advokata okrivljenog za psihijatrijsko veštačenje njegove sposobnosti da prati suđenje.

Đurić je nakon toga upućen na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. Nakon što je stigao nalaz veštaka iz ove bolnice, zakazan je glavni pretres za 26. i 27. maj, odnosno 1. i 5. juni.

Tijana Jurić je nestala 26. jula 2014. posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Đurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine. Priznao je da je počinio to krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu.

Viši javni tužilac u Subotici je 29. januara 2015. godine, podneo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića Višem sudu u Subotici. Predmet je primljen 25. februara 2015. godine i dodeljen predsedniku veća, sudiji Gordani Kojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track