UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Optužnica protiv Slobodana Šaranovića postala pravosnažna, sledi suđenje
Foto: Zorana Jevtić

U beogradskom Specijalnom sudu

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Optužnica protiv Slobodana Šaranovića postala pravosnažna, sledi suđenje

Crna Hronika -

BEOGRAD - Optužnica protiv Slobodana Ssaranovića iz Crne Gore i još šestorice okrivljenih za ubistvo Nikole Bojovića 2013. godine u Beogradu i ubistvo Miloša Vidakovića iste godine u Budvi danas je postala pravosnažna, pa će im uskoro biti zakazan početak suđenja u beogradskom Specijalnom sudu.

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe odbrane i potvrdio je rešenje Specijalog suda od 15. jula kojim je potvrđena optužnica tužilaštva za organizovani kriminal od 8. juna ove godine, rekla je portparol suda Mirjana Piljić.

Optužnica za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića koji je u zatvoru u Španiji, pored Šaranovića tereti i Miloša Delibašića, Miloša Vojnovića, Slavišu Novakovića, Sašu Cvetanovića, Ratka Koljenšića i Gorana Bojanića.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno zaključio da su prikupljeni dokazi dovoljni da se osnovana sumnja da su okrivjeni izvršili krivična dela podigne na nivo opravdane sumnje, kao neophodnog uslova za podizanje optužnice, navela je Piljić.

Ocenu svakog pojedinačnog dokaza daće sudsko veće pred kojim će se držati glavni pretres (suđenje) tako što će ih ispitati pojedinačno i u vezi sa ostalim dokazima.

Optužnicom iz juna, koja je prethodno u dva navrata vraćana na dopunu istrage, Ssaranoviću i Delibašiću na teret se stavlja da su organizovali kriminalnu grupu, a ostalim okrivljenima da su postali njeni članovi. Šaranović, Koljenšić i Cvetanović su optuženi za teško ubistvo Nikole Bojovića.Ssaranović je optužen za teško ubistvo u podstrekavanju, a Koljenšić i Cvetanović da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo.

I crnogorsko tužilaštvo je prošle godine podiglo optužnicu protiv Ssaranovića i Kolješnića za ubistvo Nikole Bojovića, pa je Crna Gora još ranije odbila da ih izruči Srbiji.Ssaranoviću i Koljenšiću će se verovatno zbog toga suditi u odsustvu, ali će ih pred sudomn zastupati branioci koji su i do sada ulazali žalbe na niz odluka suda, pa i na ovu potvrđenu optužnicu.

Povodom ubistva Vidakovića 2. jula 2013. godine na prostoru bara "Sailor" u Budvi, optužnica je podignuta protiv Ssaranovića, Delibašića, Vojnovića i Novakovića, dok je Bojanić optužen samo kao pripadnik grupe.Optužnicom se okrivljenom Delibašiću stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a Vojnović i Novaković da su kao saizršioci izvršili krivično delo teško ubistvo.Ssaranovicu se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Nikola Bojović (39) izrešetan je u centru Beograda naočigled brojnih prolaznika, 30. aprila 2013. godine u 07 sati u Ulici carice Milice kod broja 11, kada je krenuo u pekaru.U njega je tada ispaljeno 15 hitaca.

Osam dana nakon ubistva Vidakovića u Budvi 24. jula 2013. po poternici Srbije uhapšeni su crnogorski državljani Slobodan Ssaranović i Ratko Koljenšić zbog sumnje da su par meseci ranije organizovali ubistvo Nikole Bojovića.Mediji su ranije pisali da je povod za ubistvo Nikole Bojovića navodna osveta Slobodana Šaranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. u Beogradu.

Kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića sumnjiči se Saša Cvetanović zvani Pit bul (34).

On je 30. avgusta 2013. godine uhapšen u crnoj Gori, a posle par meseci je izručen Srbiji.

Delibašić je proletos pravosnažno oslobođen optužbi za učešće u pljački zlatare "Izrael dajmond centar", u Kolarčevoj ulici u Beogradu 2008. godine zbog nedostatka dokaza.

Luka Bojović, rođeni brat ubijenog Nikole, u španskom je zatvoru gde služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja (arsenala) oružja i falsifikovanje isprave.

Srbija je zimus povukla poternicu za njim nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za više u ubistava, dok mu je stara kazna od 15 meseci zatvora uračunata u ekstradicioni pritvor u Španiji u koje je bio dok se odlučivalo o srpskom zahtevu za izručenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track