UBISTVO TAKSISTE I SVEŠTENIKA: Dvostruki ubica plakao, pokajao se zbog zločina
Foto: Aleksandar Jovanović

Priznao zločin

UBISTVO TAKSISTE I SVEŠTENIKA: Dvostruki ubica plakao, pokajao se zbog zločina

Crna Hronika -
Nisam imao nameru nikoga da povredim, rekao je Matić u sudnici

BEOGRAD - Miroslav Matić (32) iz Ljubovije priznao je juče u Višem sudu u Beogradu da je u martu ove godine u Jabučkom ritu iz „kalašnjikova“ ubio taksistu Ćiru Treneskog (41), a potom sveštenika Miroslava Čvorovića (39) i zatražio da mu njihove porodice oproste.

- Pre svega, želim da izjavim saučešće porodicama, žalim zbog ovoga što sam uradio. Nisam imao nameru nikoga da povredim - rekao je Matić u sudnici, dok su iza njega sedele udovice Lidija Treneski i Aseneta Čvorović.

- Još u martu mesecu kada se sve izdešavalo i ja i moje dve ćerke smo oprostile za sve. Ne mrzimo Miroslava Matića. Oprostili smo, izjavila je Asneta Čvorović.Hteo da proda puškuMatić je juče mirnim tonom opisao kako je prvo ubio taksistu, a potom i nedužnog sveštenika.- To što sam uradio, uradio sam. S taksistom sam se dogovorio da se nađemo da pogleda pušku koju sam hteo da mu prodam. Odvezli smo se do tog Jabučkog rita i, kad je uzeo pušku iz torbe, čuo sam repetiranje i video cev uperenu u moje grudi. Udario sam ga po ruci, puška je ispala i ja sam je podigao. Treneski je krenuo ka meni i ja sam tada pucao - ispričao je Matić. Kako je rekao, ostao je da stoji iznad ubijenog taksiste, kad je začuo da se približava drugi, njemu nepoznat čovek.- Povikao je: „Šta se dešava, je l‘ sve u redu?“ Ne znam šta sam mislio u tom trenutku, ali samo sam se okrenuo i potrčao ka njemu. Nisam imao nameru da ga povredim, pa ja tog čoveka nisam čak ni video - ispričao je dvostruki ubica.Međutim, Matić je briznuo u plač kad su pozvani da svedoče njegov otac i sestra.Sestra ga branila- Sigurna sam da je nesrećan slučaj to što je ubio ljude i dve porodice unesrećio. Mi potičemo iz normalne i zdrave porodice, ovo što se dogodilo nikako se ne uklapa u ličnost mog brata - kroz suze je ispričala Ljiljana Vujadinović, sestra Miroslava Matića. Advokat Dragan Palibrk, koji zastupa suprugu ubijenog taksiste, izjavio je juče da suze i kajanje Matića Lidiji Treneskoj ne mogu da vrate supruga. (J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track