UBISTVO TIJANE JURIĆ: Danas počinje suđenje Draganu Đuriću
Foto: Kurir Štampano

Zločin koji je potresao Srbiju

UBISTVO TIJANE JURIĆ: Danas počinje suđenje Draganu Đuriću

Crna Hronika -
Nakon pripremnog ročišta otac ubijene devojčice Igor Jurić izjavio je da bi malo bilo kada bi ubica bio osuđen i na hiljadu godina

SUBOTICA - U 10 časova pred većem Višeg suda, kome predsedava sudija Gordana Kojić, počinje suđenje Draganu Đuriću, ubici petnaestogodišnje Tijane Jurić iz Subotice.

Zločin nad Tijanom izvršen je 26. jula prošle godine, pola sata iza ponoći, nedaleko od sportskog centra "Rata" u selu Bajmok. Tijana je tog dana bila u selu kod babe i dede, a uveče je sa drugaricama izašla na sportski događaj da bi se potom sama uputila kod druga kome je nosila da vrati pozajmljeni ruksak.

Monstrum je devojčicu presreo na putu, silom je ugurao u auto, a potom ubio.Punih 13 dana trajala je potraga za nestalom Tijanom.

Specijalne jedinice MUP-a Srbije uspele su posle skoro dve nedelje da sklope obruč oko osumnjičenog koga su uhapsili u Surčinu.

On je potom inspektore odveo na jedno napušteno smetlište između sela Aleksa Šantić i Čonoplje gde je leš zakopao.

Na saslušanju je izjavio da je taj dan pio pivo, odnosno, rakiju.Đurić je priznao zločin. Obavljena su neuropsihijatrijska veštačenja, a na sadržaj optužnice ni on ni njegov branilac nisu u predviđenom roku ulagali žalbe.

Nakon pripremnog ročišta otac ubijene devojčice Igor Jurić izjavio je da bi malo bilo kada bi ubica bio osuđen i na hiljadu godina.On je u međuvremenu pokrenuo široku akciju da se promeni zakon o potrazi za nestalim osobama.

( Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja