PREVRNUO SE AUTOBUS KOD UMKE: Veliki broj povređenih, putnici zapomagali dok su ih vadili iz vozila!
Foto: KURIR

Nesreća

PREVRNUO SE AUTOBUS KOD UMKE: Veliki broj povređenih, putnici zapomagali dok su ih vadili iz vozila!

Crna Hronika -
Na lice mesta upućene su dve ekipe Hitne pomoći, vatrogasci i saobraćajna policija
1 / 6 Foto: KURIR

BEOGRAD - Najmanje šest osoba povređeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada se autobus "Laste" prevrnuo u blizini Umke. Do udesa je došlo oko 22.30 časova, kada se prevrnuo zglobni autobus na liniji 860 koji saobraca na relaciji Beograd-Umka-Obrenovac kod stanice Rasadnik na izlasku iz Umke.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je da su na lice mesta upućene dve lekarske ekipe koje su zbrinule šest lakše povređenih ženskih osoba. Macura je naglasila da niko od njih nije u životnoj opasnosti. "Prva lekarska ekipa prevezla je tri ženske osobe u Klinično bolnički centar Bežanijska kosa u Beogradu". Reč je o ženskim osobama od oko 55, 30 i 26 godina, koje su bile bez vidljivih povreda, a sa tupim povredama glave, trbuha i grudnog koša, rekla je Macura.

Ona je dodala da je druga lekarska ekipa prevezla u Urgentni centar u Beogradu još tri ženske osobe starosti od oko 60, 40 i 55 godina sa tupim povredama ramena, glave i kuka. Tačan broj povređenih za sada nije poznat jer su neki privatnim automobilima prevoženi u Dom zdravlja u Obrenovcu, a neki Hitnom pomoći u Beograd

.- Sedeo sam na prvom sedištu i primetio da autobus stalno ide udesno pa ga vozač vraća. Kada je trebalo da stanemo na stanicu Rasadnik vozač je usporio i bus se prevrnuo. Sreća je da smo išli sporo, inače bi tragedija bila mnogo veća. Uzeo sam aparat za gašenje požara i razbio prednje staklo, pa onda i zadnje kako bi ljudi izašli. Bilo je strašno jer je autobus bio prepun putnika, neki su i stajali, pa su popadali jedni preko drugih. Nastala je panika i vriska, ali smo srećom svi brzo izašli - rekao je za Kurir pozrtvovani putnik Marko Ajvaz, koji je i sam povređen u udesu. On je naveo da je vozač autobusa bio u šoku i da je rekao da ga je u trenutku kada su sleteli nesto naglo povuklo udesno.

(A.S.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track