UHAPŠEN BIHAĆKI ROBOVLASNIK: Žrtvu silovao i terao na prosijačenje
Foto: Youtube

Akcija SIPA

UHAPŠEN BIHAĆKI ROBOVLASNIK: Žrtvu silovao i terao na prosijačenje

Crna Hronika -
SIPA je istragom utvrdila da je osumnjičeni A.O. kupio ženu koju je držao kao robinju pune dve godine i primoravao na prosijačenje uz svakodnevna fizička maltretiranja i seksualno nasilje

BIHAĆ - Pripadnici policijske agencija za istragu i zaštitu SIPA rano jutros su priveli A.O. (47) iz okoline Bihaća zbog sumnje da se bavila trgovinom ljudima.

Pre hapšenja pripadnici SIPA pretresli su objekat osumnjičenog. Sve aktivnosti i akciju hapšenja kako je saopšteno naredio je Sud BiH i Tužilaštvo BiH.

Kako je saopštila SIPA istragom je utvrđeno da je osumnjičeni da je A.O. žrtvu trgovine ljudima "kupio" a zatim držao u ropskom odnosu u periodu dužem od dve godine, kao i da je upotrebom sile i drugim oblicima prinude primoravao da svakodnevno prosjači i donosi mu novac koji pribavi na taj način, izlažući je pri tome svakodnevnom fizičkom, psihičkom i seksualnom nasilju.

- Žrtva je punoletna ženska osoba sa blagom mentalnim onesposobljenjem, a ona je trenutno zbrinuta na adekvatan način, javili su iz SIPA.

SIPA je u prethodnom periodu Tužilaštvu BiH podnela Izvještaj o počinjenom krivičnom delu i počiniocima protiv nekoliko osoba u ovom predmetu, a sprovedenim istražnim radnjama utvrđene su nezakonite aktivnosti osumnjičenih osoba.

Uhapšeni muškarac bit će priveden u službene prostorije SIPA gde će se izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

( Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track