UHAPŠEN: Mladić (22) priznao da je kamenovao autobus sa Srbima
Foto: Reuters

Napad na Badnji dan

UHAPŠEN: Mladić (22) priznao da je kamenovao autobus sa Srbima

Crna Hronika -
Za Badnji dan ove godine, raseljeni Srbi iz Đakovice, njih pedesetak, su kao i ranijih godina stigli u ovaj grad da bi proslavili božićne praznike. Međutim i ovaj put, njihov autobus je kamenovan u Srpskoj ulici

ĐAKOVICA - U policiji Kosova kažu da je zbog napada na raseljene u Đakovici 6. januara uhapšena jedna osoba stara 22 godine.

Ipak, u tužilastvu ne odgovaraju na pitanje da li je protiv ikoga pokrenut postupak. Za Badnji dan ove godine, raseljeni Srbi iz Đakovice, njih pedesetak, su kao i ranijih godina stigli u ovaj grad da bi proslavili božićne praznike. Međutim i ovaj put, njihov autobus je kamenovan u Srpskoj ulici.

“Uhapšena je jedna osoba 1992. godište iz Đakovice koja je priznala krivicu”, rečeno je Glasu Amerike u kosovskoj policiji. U međuvremenu poslednji napad na raseljene u Đakovici ostao je u senci izjave ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Aleksandra Jablanovića, koji je napadače nazvao divljacima.

Albanske opozicione partije pozvale su Jablanovića da se izvini i povuče izjavu. Studenti i clanovi pokreta Samoopredeljenje protestovali su protekla dva dana ispred ministarstva za zajednice i povratak. Tokom jučerasnjeg protesta došlo je do sukoba sa policijom, nakon čega su uhapšene 22 osobe. Pojedini prištinski mediji jos pišu da Jablanoviću preti i kazna zatvora do 10 godina, navodi Glas Amerike.

(Tanjug/Glas Amerike)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track