UHAPŠEN SARADNIK MALOG UGARA: Beograđanin osumnjičen za zakopavanje oružja u Krčedinu
Foto: Fonet

Mesec dana pritvora

UHAPŠEN SARADNIK MALOG UGARA: Beograđanin osumnjičen za zakopavanje oružja u Krčedinu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Aleksandar Lečić (37) iz Beograda, saradnik Milana Ugarkovića zvanog Mali Ugar, uhapšen je zbog sumnje da je sakrio oružje u Krčedinu, koje je policija zaplenila prošle sedmice.

Kod osumnjičenog Lečića policija je našla mešavine paracetamola i kofeina, kao i paracetamola i glukoze, koje služe za uvećanje mase heroina. Zbog toga se Lečić, pored ilegalnog posedovanaj arsenala, sumnjiči i za trgovinu drogom.

Policija je saopštila da je osumnjičeni uhapšen po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Staroj Pazovi, i da mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Lečić je saradnik Malog Ugara, koji je u pritvoru od jula prošle godine.

Oružje - 17 pištolja i revolvera, devet pušaka, dva "škorpiona", četiri bombe, veća količina municije nađeni su u buretu, zakopanom na 40 centimetara dubine, na imanju koje se vodi na Milanovog oca Dragana, koji je ubijen pre 17 godina. Lečićev zadatak je bio da brine o oružju dok je Ugarković iza rešetaka.

Mali Ugar je bio u bekstvu više od dve godine, a uhapšen je prošlog jula u jednom beogradskom soliteru. Osumnjičen je da je 23. marta 2013. godine u Batajnici ubio Jovicu Jankovića (33) zbog poslova sa drogom, kao i da je pokušao da inscenira da se Janković ubio.

Takođe se dovodi u vezu i sa dvostrukim ubistvom u Košutnjaku iz 2002. godine, kada su likvidirani njegovi saučesnici sa kojima je opljačkao kladionicu. Prvo ubistvo počinio je kad je imao samo 15 godina. Tada je ubio Džemaila Demirovića, zbog čega je bio smešten KPD u Kruševcu, odakle je pobegao.

(A.Ž.Adžić/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track