FOTO BAHANALIJE: CG policajci napravili žurku na službenom brodu!
Foto: Twitter

Rasulo

FOTO BAHANALIJE: CG policajci napravili žurku na službenom brodu!

Crna Hronika -
Na društvenim mrežama osvanula je fotografija policijskog broda Ulcinj na kome se vide policajci koji plovilo koriste za kupanje i sunčanje umesto za patrolu

PODGORICA - Fotografija na kojoj se vidi policijsko plovilo sa kupačima na njemu, umesto policajaca u uniformama, zapalila je juče društvene mreže.

Na fotografiji se vide četiri osobe na plovilu, i dve osobe u vodi.

Fotografiju je na Twitter postavio i funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević koji je za "Dan", kazao da prema njegovim i informacijama koje su mu dostavili prijatelji sa tvitera, na fotografiji se radi o policijskom brodu pod nazivom „Ulcinj”.

„Slika je autentična i pokazuje kakvo je rasulo u policiji i službama bezbednosti. Od korupcije, javašluka, političke zloupotrebe, bogaćenja jednog broja policijskih službenika, pa do direktnog učestvovanja policijskih inspektora u organizaciji trgovine narkoticima, prostituciji, zelenašenju, korupciji u javnim nabavkama, odavno su odomaćene pojave u policiji. Profesionalizam, etika, disciplina, napredovanje u skladu sa sposobnostima i rezultatima, međusobna solidarnost i patriotizam odavno su vrednosti koje ne baštine rukovodioci, pa onda ni službenici“, ističe Medojević.

On navodi da korišćenje službenih vozila i ovlašćenja, pa evo sada i brodova, u lične svrhe praksa je koju tolerišu rukovodioci policije, koji odavno ne uživaju poverenje policajaca i to vodi javašluku u službi.

Iz Uprave policije je saopšteno da je po nalogu ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, izvršena provera kojom je utvrđen identitet policijskih službenika koji su upravljali službenim plovilom. Protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Pravilnici o upotrebi vozila i plovila policije, kao ni Zakon o policiji i Uputstvo o uslovima, načinu korišćenja i evidenciji službenih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova ne propisuju da se službena prevozna sredstva mogu koristiti u rekreativne svrhe.

Takođe, u Etičkom kodeksu Uprave policije navodi se da „policijski službenik svoje poslove obavlja u skladu sa ovlašćenjima propisanim Zakonom o policiji i drugim propisima”, pa se stoga može zaključiti da je na sceni kršenje više pravnih akata.

( Vijesti/Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track