UHVAĆENI U KRAĐI DRVA: Mladić iz BiH traktorom pokušao da ubije hrvatskog policajca
Foto: Nemanja Pančić

Prešao granicu sa saučesnikom

UHVAĆENI U KRAĐI DRVA: Mladić iz BiH traktorom pokušao da ubije hrvatskog policajca

Crna Hronika -
Zatekli su ih policajci, 25-godišnjak je pobegao preko minski sumnjivog područja, dok se 23-godišnjak traktorom dao u beg. Kada su ga policajci sustigli i pokušali da zaustave traktorom je krenuo prema njima, nameravajući da ih pregazi

SISAK - Zbog pokušaja ubistva hrvatskih policajaca protiv 23-godišnjeg državljanina BiHe, koji je zajedno sa dve godine starijim sunarodnikom 6. jula prešao iz BiH u Hrvatsku radi krađe drva, podneta je krivična prijava.

Pošto su uspeli da pobegnu, hrvatska policija je krivične prijave predala pravosudnim telima BiH, koja će nastaviti postupak, ozvaničila je danas sisačko-moslavačka policija.

Obojica su prijavljeni i za pokušaj krađe, a kriminalističko istraživanje sproveli su pripadnici Policijske uprave sisačko-moslavačke u saradnji s policijom Unsko-sanskog kantona Federacije BiH. Utvrđeno je da su osumnjičeni 6. jula u šumi nedaleko od mesta Majdan u pograničnoj opštini Dvor traktorima nezakonito prešli državnu granicu u nameri da kradu i odvoza stabala, koja su krajem jula posekli i pripremili za odvoz.Zatekli su ih pripadnici policije, 25-godišnjak je pobegao preko minski sumnjivog područja, dok se 23-godišnjak traktorom dao u beg, prenosi Hina. Kada su ga policajci sustigli i pokušali da zaustave traktorom je krenuo prema njima, nameravajući da ih pregazi, ali je potom pobegao na teritoriju susedne države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja