UKRALI JOJ 500 DINARA: Superbaka (82) sekirom tukla razbojnike, pa pobegla kroz prozor!

Među pljačkašima i maloletnici

UKRALI JOJ 500 DINARA: Superbaka (82) sekirom tukla razbojnike, pa pobegla kroz prozor!

Crna Hronika -
Razbojnici su skinuli sve osigurače na kući, obili rajber na ulaznim vratima. Žena ih je čula, a kada im je propao pokušaj da se predstave kao policajci ona je uzela dršku od sekire i počela da ih tuče. kada su uspeli da je savladaju, zaključali su je u sobu i pobegli, ali je starica uspela izaći kroz prozor i pozvati policiju

ALEKSINAC - Starica (82) iz okoline Aleksinca, koju su u noći između 28. i 29. oktobra opljačkala trojica razbojnika sa fantomkama, a potom je ostavili zaključanu u kući, spasla se bekstvom kroz prozor sobe.

Niška policija uhapsila je Z. T. (20) iz okoline Aleksinca, zbog sumnje da je sa dvojicom maloletnika upao u kuću ove starice, odakle su ukrali svega 500 dinara. Iako se sumnjalo da je ukradeno 33.000 dinara, koliko je baka imala u kući, ustanovljeno je da ih razbojnici nisu našli. Policija je utvrdila da je Z.T. osim petsto dinara, sa sobom poneo i sekiricu kojom ga je baba mlatnula.

Žena je zadobila samo lake telesne povrede, ali je zbog šoka i godina, zadržana u aleksinačkoj bolnici.

- Razbojnici su skinuli sve osigurače na kući i potom obili rajber na vratima i ušli u kuću oko 23 časa. Žena ih je čula i ustala. Oni su se prvo predstavili kao policija nakon čega su su počeli da je tuku tražeći da im da novac. Ona je pokušala da se odbrani, udarivši jednog od napadača držaljama sekire, ali su je ipak savladali i zaključali u jednu sobu - kaže naš izvor.

Razbojnici su zaključali vrata i pobegli iz kuće, ali je domišljata baka nakon što je svanulo, uspela da izbaci stolicu kroz prozor sobe, a potom da i sama izađe i ode kod komšije koji je pozvao policiju.

- Razbojnici su ženi naneli srećom samo lake povrede po telu. Ima i podlive po licu i potres mozga. Prebačena je na Neurohirurgiju odakle je vraćena na oporavak u bolnicu u Aleksincu.

Policija je identifikovala punoletnog razbojnika Z. T. i zadržala ga, dok druga dvojica imaju 14 i 15 godina. Iako se isprva smatralo da su ukrali 33.000 dinara, utvrđeno je da su ukrali samo 500 dinara i sekiru kojom ih je baba tresnula u samoodbrani - kaže naš sagovornik.

Z. T. je zadržan u policiji do 48 časova nakon čega će biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

( M.M./blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track