UPAD U ŽELEZARU SMEDEREVO: Policija češlja poslovanje bivšeg rukovodstva
Foto: Profimedias

Akcija MUP

UPAD U ŽELEZARU SMEDEREVO: Policija češlja poslovanje bivšeg rukovodstva

Crna Hronika -
Policija sumnja da je bivše rukovodstvo železare angažovalo veliki broj privatnih preduzeća koje su svoje usluge naplaćivali po znatno većim cenama od tržišnih

SMEDEREVO - Pripadnici MUP Srbije upali su danas u Železaru Smederevo, a kako Kurir saznaje proverava se poslovanje bivšeg rukovodstva u vezi sa obavljanjem kopnenog i rečnog trransporta za potrebe železare, u cilju utvrđivanja eventualnih nepravilnosti.

Policija sumnja da je bivše rukovodstvo železare angažovalo veliki broj privatnih preduzeća koje su svoje usluge naplaćivali po znatno većim cenama od tržišnih.

Sumnja se da je prethodno rukovodstvo Železare sklapalo štetne ugovore o transportu roba. Proverava se da li su ugovori sklapani sa privatnim firmama o uslugama koje su bile skuplje od tržišnih i time naneta velika šteta

Železari koja je u državnom vlasništu. Vlada Srbije je 21. marta 2015. godine potpisala ugovor sa holandskom kompanijom HPK inženjering o upravljanju Železarom Smederevo, nakon što je bio neuspešan pokušaj privatizacije tog preduzeća.

( E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja