UPALI U ZAMKU CARINIKA NA 3 SRPSKA PRELAZA: Zaplenjeno 62.000 neprijavljenih evra
Foto: Carina

Uhvaćeni u švercu deviza

UPALI U ZAMKU CARINIKA NA 3 SRPSKA PRELAZA: Zaplenjeno 62.000 neprijavljenih evra

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su u prethodna dva dana sprečili tri pokušaja krijumčarenja deviza u ukupnom iznosu od gotovo 62.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Na graničnom prelazu Kaluđerovo je 22. novembra sprečen pokušaj da se iz zemlje iznese neprijavljena suma od 36.000 evra. Ukupno 56.000 evra pronađeno je prilikom detaljnog pregleda u kaseti kod suvozačevog mesta u automobilu rumunskih registarskih oznaka, kojim je putovao rumunski bračni par.

Na pitanje carinika zašto nisu prijavili novac, vozač je odgovorio da nije znao da je to trebalo da učini, kao i to da je novac poneo u Nemačku radi kupovine automobila.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Prilikom dodatne kontrole na ulazu u zemlju na graničnom prelazu Batrovci 23. novembra zaplenjeno je 11.000 švajcarskih franaka.Makedonski državljanin, turskog porekla je carinicima prethodno rekao da nema ništa da prijavi i da kod sebe ima svega 11.000 franaka.

Detaljnom kontrolom kod njega je pronađeno 22.000 sakrivenih švajcarskih franaka.Istog dana je na graničnom prelazu Horgoš prilikom izlazne kontrole kod 56.-godišnjeg državljanina Srbije, koji je putovao automobilom „Toyota Corolla“ čačanskih registarskih oznaka, pronađeno ukupno 15.600 neprijavljenih evra.

On je pri susretu sa carinicima pokazao dozvoljeni iznos deviza, a onda je prilikom pregleda u fabričkoj kaseti njegovog automobila pronađeno još 10.000 neprijavljenih evra.Nakon toga je prilikom ličnog pretresa, kod putnika pronađeno još 5.600 evra. Putnicima je u sva tri slučaja vraćen iznos od po 10.000 evra koliko se bez potvrde o unosu novca može preneti preko državne granice, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom, dodaje se u saopštenju Uprave carina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja