URINIRALI PO CRKVI U VRANIĆU PA ISKASAPILI ČOVEKA: Ubili ga jer ih je upozorio da ne skrnave portu!

Stravičan zločin na seoskoj slavi

URINIRALI PO CRKVI U VRANIĆU PA ISKASAPILI ČOVEKA: Ubili ga jer ih je upozorio da ne skrnave portu!

Crna Hronika -
M. P. (19) i I. A. (20) uhapšeni zbog sumnje da su nasmrt izboli Sašu Joksića (39), koji ih je upozorio da ne uriniraju po porti hrama

BEOGRAD - Saša i ja smo bili u braku skoro dve decenije, 15 godina je držao kafanu, nikome se nije zamerio. Pa zar da ga ubiju ispred crkve - kaže Marijana Joksić, žena Saše Joksića (39), koji je nasmrt izboden nožem u porti Hrama Svetog proroka Ilije u Vraniću jer je napadačima rekao da ne uriniraju u dvorištu crkve. Izboden je i Dragan Jovanović (22), koji je teško povređen.Posle zločina napadači su pobegli, a juče po podne policija je uhapsila M. P. (19) i I. A. (20), koji su osumnjičeni za ovaj zločin, i određen im je pritvor do mesec dana.

Tuga..  Roditelji i brat ubijenog Saše Joksića
Tuga.. Roditelji i brat ubijenog Saše Joksića

Kako saznajemo, nekoliko mladića uriniralo je u porti crkve u kojoj se proslavljala seoska slava, pa ih je Saša Joksić opomenuo da to ne rade. Nakon toga oni su presreli Joksića i Dragana Jovanovića, a jedan od njih je izvadio nož i izbo ih.- Sedeli smo ispod šatora koji je bio postavljen u porti crkve. Veselili smo se, bilo je muzike. Posle nekog vremena Saša je predložio da idemo kod njega na piće u kafanu koju drži. Neki su odmah krenuli, ja sam još uvek bio po šatorom. Odjednom su ljudi krenuli da istrčavaju i videli smo da su Saša i Dragan izbodeni. Vlasnik šatora je Sašu vozio ka Hitnoj pomoći, ali sanitet ih je presreo usput i odvezli su ga u Urgentni centar - kaže meštanin Aleksandar Vuković.

Joksić i Jovanović prevezeni su u Urgentni centar. Joksić je preminuo na stolu za reanimaciju od tri uboda nožem u stomak, a Dragan je hitno operisan.- Dragan se nalazi na intenzivnoj nezi i tanko crevo mu je zbog uboda skraćeno 40 centimetara. Sve vreme je bio svestan. Pitala sam ga kako mu je, on mi je odgovorio da ga mnogo boli stomak - rekla je Zorica Jovanović, majka povređenog Dragana.Sveštenik crkve u Vraniću istakao je da ne zna šta se desilo, ali osudio je ovakvo ponašanje.- Ko god da je to učinio, svest mu je bila pomračena. Ovo je neljudski, za svaku osudu. Ovo nije mesto za tako nešto - kazao je sveštenik hrama u Vraniću.

Sin ubijenog Joksića DA MI JE JOŠ JEDNOM DA ZAGRLIM TATUSaša Joksić, koga su u Vraniću zbog mršavosti zvali Sale Kostur, osim ugostiteljstvom bavio se i građevinom. Za sobom je ostavio sina i ćerku.- Sa svima je bio dobar. Nikad nikome ništa loše nije uradio i svakome je pomagao. Njegova ćerka leži i ne može ni da ustane, a njegov sin je dobio temperaturu, nije mu dobro. Rekao je: „Da mi je još jednom da zagrlim tatu“ - kazala nam je Sašina majka Jelena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track