UTOPIO SE DOK JE BEŽAO POSLE KRAĐE: Pronađeno telo nestalog mladića (17)
Foto: KURIR

Kosovska Mitrovica

UTOPIO SE DOK JE BEŽAO POSLE KRAĐE: Pronađeno telo nestalog mladića (17)

Crna Hronika -
Telo nestalog mladića iz reke Ibar izvukli su ronioci, a zamenik direktora KPS Besim Hoti potvrdio je da je nestali mladić posle krađe bežao prema reci Ibar gde mu se gubio svaki trag dok ga nisu pronašli ronioci

PRIŠTINA - Pronađeno je telo mladića koji je sinoć u policijskoj stanici Severna Mitrovica prijavljen kao nestao.

Zamenik direktora Policije Kosova za sever Besim Hoti, koji je danas potvrdio prijavu nestanka 17-godišnjaka sa prezimenom Aljuši, je prištinskim medijima izjavio da je Aljuši "posle izvršene krađe" bežao prema reci Ibar gde je pronađeno njegovo telo.

U međuvremenu komandant Kfor-a, italijanski general, Francesco Paolo Figliuolo, je danas ovlastio jedinicu ronilaca Bezbednosne snage Kosova da bude deo operacija potrage za nestalim mladićem albanske nacionalnosti čiji je nestanak prijavljen u noći između petka i subote.

Prema saopštenju Kfor-a odobrenje je izdato nakon zahteva šefa operative Policije Kosova za sever koje je dostavljeno preko Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, a po nalogu dežurnog tužioca.

"Regionalna policija Kosova na severu će biti odgovorna za koordinaciju ove aktivnosti, zajedno sa jedinicom ronilaca BSK i predstavnicima Kfor-a. BSK će podići privremeni centar ronjenja na južnom delu reke, pošto Kfor trenutno nema kapacitet ronilaca na Kosovu.

Današnja humanitarna aktivnost je slična aktivnosti koja je ostvarena u julu prošle godine kada je komandant Kfor-a ovlastio jedinice BSK da deluju u jezeru Gazivodi, opština Zubin Potok", kaže se u saopštenju Kfor-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track