UŽAS KOD STARE PAZOVE: U WC šolji pronašli MRTVU BEBU, umesto radosti šok u kući!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

UŽAS KOD STARE PAZOVE: U WC šolji pronašli MRTVU BEBU, umesto radosti šok u kući!

Crna Hronika -

Stravičan prizor dočekao je lekara Hitne pomoći kada je ušao u toalet u kući Tatjane J. (36) iz Vojke kod Stare Pazove i u WC šolji zatekao mrtvorođenče kome ni pupčana vrpca nije bila presečena.

Tatjana J. je prevezena je na Institut za sudsku medicinu kako bi se saznalo da li je ona ubila bebu ili je beba rođena mrtva.

Prema prvim saznanjima, medicinski radnik bio je taj koji je i presekao pupčanu vrpcu, a majka Tatjana bila je u lošem psihičkom stanju i ništa nije mogla da kaže ni policiji, ni lekarima.

- Nepovezano je pričala, a kako je sama tvrdila, doskora nije ni znala da je trudna. Inače, ona je psihički nestabilna osoba i tek nakon završene obdukcije znaće se da li će se istraga pokrenuti - objašnjava sagovornik blizak slučaju.

Misterioznu smrt bebe otkro je lekar Hitne pomoći koji je došao na poziv Tatjaninih ukućana, koji su tvrdili da je nesrećnoj ženi pozlilo.

Umesto radosti u kući, usledio je šok kada su lekari Hitne pomoći bebu pronašli u kupatilu, u WC šolji.

Kako saznajemo od meštana, skoro niko nije ni znao da je Tanja trudna, jer je malo krupnije građe, a i uspešno je skrivala stomak od očiju javnosti. Porodilja je pasivna i nezaposlena, živi sa roditeljima, koji su u radnom odnosu i koji je izdržavaju, zbog čega je retko izlazila iz kuće.

- Šokirala nas je vest o porođaju, jer nismo ni naslutili da je trudna. Viđala sam je za praznike i ništa na njoj nije bilo drugačije nego inače. Iznenadilo nas je kada smo videli auto policije ispred njihove kuće, ali ni na kraj pameti nam nije bilo da se Tanja porodila, a kamoli da je beba pronađena mrtva - kaže Tanjina poznanica.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kako nezvanično saznajemo, Tanja ima sina od 11 godina, a starateljstvo nad njim je prepustila bivšem suprugu, kao da joj je uloga majke nebitna.

- Nakon razvoda Tanja je postala vrlo čudna. Sina, kojeg ima sa bivšim mužem, viđala je određenim danima, ali se dete čudno ponašalo nakon svake posete majci. Sin imje postao povučen, pričao je kako ga mama i baba tuku - priča komšinica Tanjinog bivšeg muža.

Kad je otac preuzeo starateljstvo nad detetom, majka se nije nimalo protivila. Čak je i pričala po selu da mu je poturila tuđe dete i da mu on nije biološki otac, a on je brižani i vredan čovek, koji se trudi da svom detetu pruži sve što mu je potrebno.

Neophodna psihička procena

Pre svega se mora odraditi obdukcija bebe, da se utvrdi da li je dete rođeno živo ili mrtvo, a nakon toga je potrebno da se veštači majčino mentalno stanje, da bi se utvrdilo da li je žena u tim trenucima bila uračunljiva ili ne, i shodno tome se određuje kazna za postupak ili lečenje - kaže Milan Milić, profesor psihijatrijena Medicinskom fakultetu u Beogradu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Čije obaveštajne službe stoje iza širenja velikoalbanskih ideja ?

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track