UŽAS U PREŠEVU: Dete (3) upalo u vrelu vodu dok su ukućani pravili zimnicu!
Foto: GLAS

Van životne opasnosti

UŽAS U PREŠEVU: Dete (3) upalo u vrelu vodu dok su ukućani pravili zimnicu!

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila kada je dete iznenada upalo u kazan pun vrele vode dok su ukućani pravili zimnicu zbog čega je prebačeno u KBC Niš jer ima opekotine po celom telu

PREŠEVO - Trogodišnje dete iz sela Oreovica kod Preševa koje je pre tri dana upalo u kazan s vrelom vodom za sada je van životne opasnosti, ali su moguće komplikacije jer ima opekotine po celom telu, potvrđeno je iz Kliničkog centra Niš.

Prema rečima Anđelke Slavković, direktorke Dečije klinike za hirurgiju Kliničkog centra Niš gde je dete hospitalizovano, u ovakvim slučajevima leči se ceo organizam.

- Što se tiče kožnog prekrivača, imamo problema jer s obzirom na to da je opečena velika površina tela, mi nemamo mesta odakle bismo prebacili kožu na drugo mesto, što obično radimo u takvim slučajevima. Zato sada koristimo neke biološke zavoje. Naše iskustvo kaže da bi to trebalo da bude dobro - kaže Slavković.

Kako nezvanično saznajemo, dete je upalo u kazan dok su ukućani pravili zimnicu što ukazuje na nebrigu njegovih najbližih, a to je krivično kažnjivo.

U niški Klinički centar su zbog nepažnje roditelja stigla još dva deteta od kojih je jedno zadobilo opekotine jer mu je po telu prolivena vrela kafa, a drugo se izgorelo na plamen plinskog uređaja.

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track