UŽICE: Bivši direktor Poreske policije uhapšen zbog mita
Foto: Shutterstock

Akcija BIA

UŽICE: Bivši direktor Poreske policije uhapšen zbog mita

Crna Hronika -
Osumnjičeni Z. Z., preko posrednika Lj. G. , u dva navrata – u od pomenutih vlasnika uzeo mito u iznosu od 140.000 din i 2.000 evra, da kao poreski inspektor ne bi vršio kontrolu poslovanja njihovih preduzeća

UŽICE - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i PU Užica, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, u saradnji sa BIA, uhapsili su Z. Z., bivšeg šefa Poreske policije u Užicu i Lj. G. iz Čajetine, posrednika, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela davanje i primanje mita.

Privedena su i dvojica vlasnika trgovinskih radnji koji su dali mito. Krivično delo je izvršeno tako što je osumnjičeni Z. Z., preko posrednika Lj. G. , u dva navrata – u decembru 2014. i u februaru 2015. od pomenutih vlasnika uzeo mito u iznosu od 140.000 din i 2.000 evra, da kao poreski inspektor ne bi vršio kontrolu poslovanja njihovih preduzeća.

Osumnjičenima Z.Z. i Lj.G. određeno je policijsko zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Užicu, dok će protiv vlasnika trgovinskih radnji biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track