VALJEVO: 12 godina zatvora za pucnjavu na restoran pun gostiju
Foto: Kurir

Viši sud u Valjevu izrekao presudu

VALJEVO: 12 godina zatvora za pucnjavu na restoran pun gostiju

Crna Hronika -
Sud je Iliji Filipoviću izrekao kaznu jer je u noći između 3. i 4. septembra 2013, u Vrujcima, na restoran sa staklenom baštom pun gostiju, ispalio pun okvir od 30 metaka iz automatske puške. Srećom, tada niko nije bio povređen

VALJEVO - Viši sud u Valjevu izrekao je kaznu od 12 godina zatvora Iliji Filipoviću (34) iz tog grada zbog pucnjave na restoran pun gostiju u Banji Vrujci septembra 2013. godine.

Filipović je kažnjen s 11 godina zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti više osoba, posedovanja oružja koje se ne može držati u privatnom posedu i izazivanje opšte opasnosti. On je od ranije imao i kaznu od 15 meseci, pa mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od 12 godina zatvora.

Tokom suđenja dokazano je da je Filipović u noći između 3. i 4. septembra 2013, u Vrujcima, na restoran sa staklenom baštom pun gostiju, ispalio pun okvir od 30 metaka iz automatske puške. Niko nije ranjen.

Filipović je te noći došao s društvom u Vrujce. Kada su počeli da divljaju, prete i lome inventar, vlasnici su ih izbacili iz restorana. Ilija je zapretio da će se vratiti što je i učinio sat kasnije - došao je automobilom i sa razdaljine od desetak metara restoran zasuo paljbom, a gosti su spas potražili bacivši se na pod. Potom je pobegao ka Mionici, gde je policija pokušala da ga zaustavi, ali je on pobegao.

Ubrzo je uhapšen, a policajac koji ga je savladao, unapređen je u službi. Kod Filipovića je tada nađena automatska puška sa još dva okvira municije. On je već nekoliko puta osuđivan za najteža krivična dela i u zatvoru je proveo više od deset godina. Viši tužilac i Ilija Filipović imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track