VETERINAR UBICA (44) IZ NOVOG SADA: Iskasapio ženu satarom, osuđen na psihijatrijsko lečenje
Foto: Marina Lopičić, Kurir, Privatna Arhiva

Za vreme krvavog pira, ćerkica (5) spavala u susednoj sobi

VETERINAR UBICA (44) IZ NOVOG SADA: Iskasapio ženu satarom, osuđen na psihijatrijsko lečenje

Crna Hronika -

NOVI SAD - Novosađanin Aleksandar Kusturić (44) koji je satarom ubio svoju suprugu Danielu Kusturić (43) 2014. godine, osuđen je pravosnažnom prvostepenom presudom Višeg suda na psihijatrijsko lečenje u zdravstvenoj ustanovi.

Presuda je doneta još u oktobru, a postupak je bio zatvoren za javnost, ali je sada postala pravosnažna. Suđenje Kusturiću je počelo počelo je u maju 2015. godine, a odlagano je više puta zbog analiza sudskih veštaka.

Analize su na kraju bile oprečne, pošto je veštačenje Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu bilo da je Kusturić bio neuračunljiv u trenutku ubistva. Tim veštaka iz Novog Sada s druge strane izveštačio je da on bio uračunljiv.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Svirepi zločin dogodio je u avgustu 2014. godine u novosadskom naselju Grbavica, a Aleksandar je ženu ubio jednim udarcem u glavu kuhinjskom satarom pred zoru.

On je nakon toga pozvao policiju i rekao da mu je žena mrtva i da ne diše. Dok se sve to dešavalo u njihovom stanu, u susednoj sobi spavala je njihova petogodišnja ćerka.Prema ranijim navodima ubica je policiji objasnio da se probudio i ugledao u krevetu svoju mrtvu ženu. Ubijena žena je bila fizioterapeutkinja, a Aleksandar veterinar. Oboje su bili nezaposleni.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prebijena Milica Dabović

(Blic/Foto: Marina Lopičić/Kurir/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track