(VIDEO) ALBANAC IZ DRENICE: KPS me je zlostavljao na Merdaru zbog papira
Foto: Printscreen

Tražio pomoć

(VIDEO) ALBANAC IZ DRENICE: KPS me je zlostavljao na Merdaru zbog papira

Crna Hronika -
Y.M. iz Drenice naveo je da je KPS pokušala da ga vrati sa Merdara kao i da su odbili da mu izdaju papir s kojim bi mogao da nastavi put sa sinom na lečenje u Francusku

PRIŠTINA - Kosvski Albanac sa inicjalima Y.M. iz Drenice, koji je početkom decembra napustio Kosovo kako bi pronašao lek za sebe i svog sina optužio je kosovsku policiju na administrativnom prelazu Merdare da ga je maltretirala jer mu nije htela dati papir koji je od njega zahtevala srpska policija kako bi nastavio put.

Y.M. koji je otac dvoje dece ispričao je da je 12. decembra krenuo za Beograd, zatim u mađarsku, a odatle u Francusku. Prema njegovim rečima tog dana dok je prelazio administrativni prelaz, izjavio je da je bio zlostavljan od strane KPS kada im je zatražio pomoć oko jednog dokumenta.

On je naveo da je KPS pokušala da ga vrati, ali on to nije prihvatao. S druge strane kosovksa policija izjavila je da takav slučaj njima nije prijavljen.

Y.M. je to potvrdio, a kao razlog zašto nije prijavio slučaj maltretiranja navo je da nema poverenje u prištinske institucije.

( Ekspres/info- ks.net)

http://www.youtube.com/watch?v=TzAYKWEZANI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track