(VIDEO) MAJKA MU SRPKINJA, OTAC SIRIJAC: Tri i po godine robije zbog terorizma i Islamske države!
Foto: Printscreen Youtube

Propao u plan

(VIDEO) MAJKA MU SRPKINJA, OTAC SIRIJAC: Tri i po godine robije zbog terorizma i Islamske države!

Crna Hronika -
David Suan (20) mladi radikalni musliman potiče iz imućne porodice u Srbiji osuđen je na robiju jer je pripremao terorističke napade i se pridruži borcima Islamske države u Siriji

LONDON - Radikalni islamski student David Suan (20), koji je odrastao u Srbiji, a koji je hteo da crnu zastavu Islamske države razvije ispred rezidencije britanskog premijera osuđen je na tri i po godine zatvora u Londonu zbog namere da se pridruži borcima Islamske države u Siriji.

David Suan (20) proglašen je krvima jer je krajem decembra prošle godine. Prema optužnici, Suan se tereti da je pripremao teroristička dela u Siriji koju je posetio u decembru 2013, a uhvaćen je u maju prošle godine na aerodromu „Hitrou“ kada je pokušao da se vrati na Bliski istok.

Kako prenosi britanski Dejli Mejl, mladi radikalni musliman potiče iz imućne porodice u Srbiji, odnosno majka mu je Srpkinja, a otac Sirijac islamske veroispovesti koji se obogatio baveći se građevinskim poslovima u našoj zemlji. Iako je odrastao u Srbiji, Suan je zadržao bliske rodbinske veze sa Sirijom i usvojio je očevu religiju.

U Veliku Britaniju je stigao 2013. kako bi pohađao studije globalne politike. Slikao sam se sa oružjem da bih ispao kul, rekao je Suan.

- On je emocionalno nezreo i naivan. Postao je ranjiv zbog samoće koju je osećao kao stranac u Londonu. Lično je bio svedok dva rata: onog na Balkanu kada je imao samo pet godina i u Siriji kao tinejdžer - rekao je njegov advokat Ali Bajva.

Fotografije pronađene u njegovom telefonu i laptopu na kojima pozira sa oružjem, Suan je okarakterisao kao “trofeje”, tj. pokušaje da pred društvom ispadne “kul”.

- U vreme kada sam ja bio tamo, osećao sam da mi treba fotografija kao trofej - pokušao je da se odbrani Suan.

( Daily mail)

http://www.youtube.com/watch?v=jNLbMHzBPNU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track