(VIDEO) OVAKO RADI SRPSKA POLICIJA: Pogledajte spektakularnu akciju potere i hapšenja pljačkaša
Foto: Printscreen MUP

Bežali kroz njive

(VIDEO) OVAKO RADI SRPSKA POLICIJA: Pogledajte spektakularnu akciju potere i hapšenja pljačkaša

Crna Hronika -
Bivši policajac Slobodan A. i M.M. se terete za seriju razbojništava u Južnobačkom okrugu, a privedeni su posle pljačke prodavnice gde su oteli 20.000 dinara, a zatim pokušali da uteknu BMW s kojim su probili policijsku blokadu i završilu jarku gde su uhapšeni

NOVI SAD - Novosadska policija u sredu je uhapsila bivšeg policajca Slobodana A. iz Srbobrana (26) i M. M. (19) zbog serije razbojništava na području Južnobačkog okruga.

Inspektori Kriminalističke policije uhapsili su osumnjičene, neposredno posle razbojništva u jednoj prodavnici u Vrbasu, iz koje su, kako se sumnja, uz pretnju vatrenim oružjem, oduzeli novac. Sumnja se da su oni izveli više takvih krivičnih dela, te da su, između ostalog, tri puta opljačkali benzinsku pumpu u Sirigu, gde su tokom jednog razbojništva pucali iz vatrenog oružja.

Prema nezvaničnim saznanjima, u prodavnicu "Per su" u Ulici Milivoja Čobanskog, u starom delu Vrbasa, oko 19.30 sati upala su dvojica maskiranih razbojnika i otela od radnice oko 20.000 dinara. Policija se brzo pojavila, a napadači su pokušali da uteknu "BMW". Policija je napravila blokadu na putu ka Bačkom Dobrom Polju, kuda su se ovi usmerili.

Njihovo vozilo završilo je u jarku. Potom su pokušali da pruže otpor i da pobegnu u njive ali su ubrzo zaustavljeni i uhapšeni. Ubrzo su efikasno savladani.

Nakon privođenja u službene prostorije, utvrđeno je da se radi o Slobodanu A. iz Srbobrana, koji je svojevremeno bio policajac u tom mestu, ali je, navodno, izbačen iz službe zbog nediscipline i nedoličnog ponašanja.

Sumnja se da su osumnjičeni izveli seriju razbojništava na području južne Bačke, u Novom Sadu, Vrbasu, Srbobranu, Sirigu... Slobodanu A. stavlja se na teret da je u tri navrata na meti imao bezinsku pumpu u Sirigu te da je jednom prilikom ispalio hitac, koji, srećom, nikoga nije pogodio. Drugi, mlađi član tandema, je iz Vrbasa. Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati.

( Radio 021)

http://www.youtube.com/watch?v=50u2NNjPp_o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track