VIŠI SUD U BEOGRADU: Danas završne reči na suđenju Radomiru Počuči
Foto: Zorana Jevtić

Optužbe zbog pretnji Ženama u crnom

VIŠI SUD U BEOGRADU: Danas završne reči na suđenju Radomiru Počuči

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu trebalo bi da se danas održe završne reči na suđenju Radomiru Počuči povodom optužbi da je pretnjama na Fejsbuku ugrozio sigurnost "Žena u crnom" u martu 2013. godine, kada je radio kao portparol protivterorističe jedinice policije.

Završne reči bi trebalo da iznesu tužilaštvo i Počuča i njegov branilac, nakon čega će sud zakazati izricanje prvostepene presude.

Tokom suđenja Počuča je negirao da je svojim statusom imao nameru da poziva na lič "Žena u crnom".

NASTAVLJENO SUĐENJE Žene u crnom: Počuča je izjavom pokrenuo lanac nasilja

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ga međutim tereti, jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta 2013. pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Počučhi je nedavno izrečena presuda kojom je uslovno osuđen na godinu i po dana zatvora na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice za ratovanje u Ukrajini.

POČUČA: Ženama u crnom je potrebno žrtveno jagnje

Naime, Počuča je prema toj nagodbi za uslovnu kaznu s rokom provere od četiri godine zatvora, priznao da se borio na ukrajinskom ratištu iako to zakoni Srbije ne dozvoljavaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track