VOZIO 20 NA SAT: Međunarodni voz iskliznuo iz šina u Grdeličkoj klisuri!
Foto: Rojters

Pruga u raspadu

VOZIO 20 NA SAT: Međunarodni voz iskliznuo iz šina u Grdeličkoj klisuri!

Crna Hronika -
Na licu mesta su radniči Železnica Srbije i komisija tog preduzeća koja utvrđuje uzroke iskliznuća, a predsednik komisije Srboljub Kostić izjavio je da među putnicima nije bilo panike

LESKOVAC - Međunarodni brzi voz 337 iskliznuo je večeras iz šina u Grdeličkoj klisuri, ali na sreću ni jedan od 50 putnika nije povređen. Incident se dogodio u 14.43 na železničkom mostu zvanom "crnogorski" most, kada je ispao jedan od tri vagona.

Voz je stao na 390 kilometru od Beograda, na mostu iznad Južne Morave, i od tada je železnički saobraćaj u prekidu. Na licu mesta večeras su radniči Železnica Srbije i komisija tog preduzeća koja utvrđuje uzroke iskliznuća, a predsednik komisije Srboljub Kostić izjavio je da među putnicima nije bilo panike.

"Voz je na ovoj lošoj deonici išao izuzetno sporo, 20 kilometara na sat. Do iskliznuća došlo je 50 metara od mosta ali je voz nastavio da se kreće i zaustavio se tačno na mostu.

Putnici su prebačeni u prvi vagon pa je lokomotiva sa tim vagonom nastavila put", kazao je on. Kostić nije mogao da kaže kada će se saobraćaj normalizovati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track