ZA 703 DANA ZATVORA: Majci osumnjičenoj da je ubila sina Đorđa 2 miliona odštete od države
Foto: Dado Đilas

Zbog duševne boli

ZA 703 DANA ZATVORA: Majci osumnjičenoj da je ubila sina Đorđa 2 miliona odštete od države

Crna Hronika -

POŽAREVAC - Marina Andrejić, koja je pod sumnjom da je ubila svog sina Đorđa u zatvoru provela 703 dana, dobila je tužbu protiv države koja mora da joj isplati dva miliona dinara sa zakonskom zateznom kamatom, zbog duševne boli.

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Požarevcu kojom je u celini bio odbijen zahtev Marine Andrejić iz sela Majilovac u opštini Veliko Gradište za naknadu štete i usvojio njen zahtev za naknadu nematerijalne štete za pretrpljenu duševnu bol zbog neosnovanog pritvora od 27. jula 2010. do 3. jula 2012. godine.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Sud je, takođe, obavezao Republiku Srbiju da joj isplati iznos od dva miliona dinara sa zakonskom zateznom kamatom.

Prema rečima njenog advokata Srbe Stojanovića, taj iznos je ponižavajući.

- Ona je u zatvoru provela 703 dana i ispada da joj dnevno pripada po 2.800 dinara za svaki dan nezakonitog pritvora. Mi smo za 703 dana tražili ukupno 16.881.000 dinara, kaže Stojanović i dodaje da će on koristiti dalja pravna sredstva radi zaštite Marininih prava, pa ako treba, i pred međunarodnim sudom.

Želi istinu

- Samo želim da znam istinu. Ako je moj Đorđe živ, da ga vidim, a ako nije, da saznam šta mu se desilo - rekla je za list Marina Andrejić. O Đorđu nema ni traga ni glasa od jula 2010. godine. Tada je imao 13 godina i sa majkom je krenuo na njivu. Đorđe je nestao, a ona je posle nekoliko dana uhapšena zbog sumnje da ga je ubila.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track