ZA LIKVIDACIJU NA GROBLJU BILA SPREMNA I REZERVNA EKIPA Naoružani automatima čekali ga ispred stana!
Foto: Marina Lopičić

Detalji iz istrage

ZA LIKVIDACIJU NA GROBLJU BILA SPREMNA I REZERVNA EKIPA Naoružani automatima čekali ga ispred stana!

Crna Hronika -

Ubica Milomira Jovanovića (46) iz Vranića, koji je likvidiran u subotu nadomak groblja u Sopotu, najverovatnije je stigao iz Bosne i Hercegovine.

Sumnja se da je imao jednog saučesnika, koji ga je odvezao posle zločina do "šteka" u Beogradu. Narednih dana pokušaće nekim od ilegalnih prelaza da se vrati u BiH.

Prema nezvaničnim informacijama za Jovanovićevu likvidaciju je bila spremljena još jedna, rezervna ekipa pucača. U slučaju da snajperista iz nekog razloga ne odradi "posao", druga grupa ubica čekala je Milomira nadomak njegovog stana u Novom Beogradu. Oni su bili naoružani automatima.

Ovo su prva operativna saznanja policije, koja pokušava da sklopi kockice misterioznog i nesvakidašnjeg ubistva u Srbiji. Snajper, inače, nije tako često korišćen u mafijaškim likvidacijama u Beogradu, a nikad se nije dogodilo da se "sačekuša" napravi na - groblju!

- Milomir je odavno u poslovima sa one strane zakona i tu zasad tražimo razloge ubistva - navodi naš izvor. - Rodom je iz Vranića, ali je živeo u Novom Beogradu. U poslednje vreme, prema informacijama do kojih smo došli razgovarajući sa njegovim prijateljima i rodbinom, imao je neka saznanja da mu rade o glavi. Okružio se telohraniteljima i gotovo nigde nije izlazio bez preke potrebe.

Policija je, kako nezvanično saznajemo i nedaleko od Milomirove roditeljske kuće pronašla sumnjive tragove, koji ukazuju da su se plaćenici i tuda vrzmali.

Jovanović je dodatno pojačao obezbeđenje pre oko pola godine kada mu je u Češkoj nestao rođeni brat Milan, za koga se takođe sumnja da se bavio ilegalnim poslovima. Navodno, on kao da je u zemlju propao, niko ne zna njegovu sudbinu.

- Organizator Milomirovog ubistva dobro je poznavao njegove navike, kretanje, kontakte... - navodi naš sagovornik.

- To je mogao da mu kaže samo neko ko je bio blizak sa Jovanovićem. Taj neko je i znao da će u subotu biti na sahrani Novaka Todorovića na groblju u Sopotu.

Snajper je odabran, jer ubica nije morao da mu se mnogo približi. Navodno, pucano je sa rastojanja od najmanje stotinak metara i to kroz prozor automobila, kojim su se posle dali u beg. Da bi bio siguran da je obavio "posao", zločinac je nekoliko puta povukao oroz. Ispalio je najmanje tri hica u Jovanovića.

Ubijeni je, prema policijskim saznanjima, bio blizak sa Dejanom Stojanovićem Kekom, nekadašnjim vođom "novobeogradskog ganga", koji odavno nije u zemlji. U poslednje vreme u poslovima sa one strane zakona sarađivao je i sa drugim kriminalnim ekipama.

- Policija ima neki pravac istrage kada je reč o ovom slučaju, ali je sve još na početku i prikupljaju se informacije - kaže naš sagovornik. - Nekoliko je verzija, od toga da je okrenuo leđa dojučerašnjim saradnicima, do toga da je "ispao nekorektan" u nekim kriminalnim poslovima. Među poznavaocima prilika u podzemlju čuje se i priča da je nekadašnjim prijateljima oteo "tržište", ali i uličnu mrežu. Sve ćemo to detaljno da istražimo.

UBISTVO SNAJPEROM NA GROBLJU U SOPOTU: Evo šta se krije iza likvidacije na sahrani

UBISTVO NA GROBLJU U SOPOTU: Sahrani pre likvidacije prisustvovali Kusturica, Čola i Bregin brat

(KURIR TV) KEKIN KUM IZREŠETAN NA GROBLJU: Ubijen posle sahrane na parkingu

EMIR KUSTURICA ZA KURIR: Ne znam šta se desilo u Sopotu, otišao sam odmah posle završetka sahrane

BONUS VIDEO - PUCNJAVA NA GROBLJU U SOPOTU: Kekin kum izrešetan dok je ulazio u vozilo

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja