ZABRANA IZLASKA IZ ZEMLJE: Miškovićima naloženo da vrate pasoše u sudski depozit
Foto: Zorana Jevtic

Naređenje suda

ZABRANA IZLASKA IZ ZEMLJE: Miškovićima naloženo da vrate pasoše u sudski depozit

Crna Hronika -
Apelacioni sud je u petak naložio je da se ponovo oduzmu pašosi Miškovićima i Đuraškoviću i produžio im meru zabrane napuštanja zemlje za tri meseca, pošto je usvojio žalbu Tužioca za organizovani kriminal

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu naložilo je danas vlasniku Delte Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću da vrate pasoše u sudski depozit. U saopštenju suda se precizira da je vraćanje putnih isprava u depozit naloženo povodom odluke Apelacionog suda koji je u petak preinačio sudsko rešenje kojim je prethodno prema Miškovićima i Đuraškoviću bila ukinuta mera zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putne isprave.

Apelacioni sud je u petak naložio je da se ponovo oduzmu pašosi Miškovićima i Đuraškoviću i produžio im meru zabrane napuštanja zemlje za tri meseca, pošto je usvojio žalbu Tužioca za organizovani kriminal. Tom odlukom je preinačio rešenje Specijanog suda u Beogradu kojim je 27. oktobra predsednik sudskog veća u postupku protiv njih, sudija Vladimir Vučinić ukinuo meru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putne isprave pošto je smatrao da je jemstvo dovoljna garancija da će se odazivati sudskim pozivima.

Apelacioni sud smatra da to nije slučaj, i da se nisu promenile okolnosti zbog kojih im je prvobitno ta mera određena. Marko Mišković je obavestio sud da će putovati u inostranstvo, a prema nezvaničnim informacijama u petak je još bio na Ibici. Mediji su takođe preneli da je njegov otac odluku o vraćanju pasoša dočekao u Dubronivku.

Miroslav Mišković položio je 12 miliona evra u gotovini, kao jemstvo da neće pobeći iz zemlje dok traje sudski postupak, dok su Marko Mišković i Milo Đurašković dali jemstvo u nekretninama u iznosu od 3,2 miliona evra i 3,7 miliona evra. Protiv njih trojice, kao i još osam osumnjičenih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.Sledeće suđenje je zakazano za 17. novembar, a do sada je više puta odlagano zbog dvomesečnog štrajka advokata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track