ŽANDARMU MESEC DANA PRITVORA: U pljačku krenuo zbog dugova!
Foto: Kurir

Završeno saslušanje

ŽANDARMU MESEC DANA PRITVORA: U pljačku krenuo zbog dugova!

Crna Hronika -
Saši Mijalkovu pripadniku novosadskog odreda Žandarmerije sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je sa šaltera pošte oteo 350.000 dinara

BAČKA PALANKA - Pripadniku novosadskog odreda Žandarmerije Saši Mijalkovu (46), u sredu posle saslušanja u Osnovnom sudu u Bačkoj Palanci, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana. On se sumnjiči da je u utorak oko podne, maskiran fantomkom i naoružan, opljačkao poštu u tom gradu.Od radnika na šalteru pošte je oteo 350.000 dinara, ali sa plenom nije uspeo da pobegne, jer su ga brzo savladali radnik obezbeđenja i građani koji su se u tom trenutku zatekli u pošti, među kojima je bio i penzionisani radnik MUP.

Vest o (ne)delu koje se pripisuje žandarmu, izazvala je ozlojeđenost među njegovim kolegama, ističući da su takvi među njihovim redovima sramota za profesiju i da im nije mesto u službi.

O razlozima zbog kojih se odlučio na pljačku zasad niko ne želi zvanično da govori, ali se pretpostavlja da se na ovaj potez odlučio zbog dugova u koje je zapao.

Za Mijalkova, šefa tima u Trećoj četi novosadskog odreda Žandarmerije pojedini kažu da je bio problematičan, zbog čega je protiv njega napisano nekoliko prijava. Pojedini, međutim, kažu da im nije poznato da je pravio probleme.

Ništa manje nisu bili iznenađeni ni Bačkopalančani, posebno Boško Vuković, komunalni radnik u Mesnoj zajednici, koji se goloruk suprotstavio žandarmu naoružanom pištoljem CZ 99 milimetara, i skinuo mu fantomku sa glave. U rvanju sa pljačkašem, Vuković je lakše povređen.

Vuković je, saznajemo, u poštu uleteo na sporedni ulaz i ugledao maskiranog pljačkaša sa pištoljem dok je poštanska službenica u torbu stavljala novac. Pljačkaš nije primetio Vukovića koji mu je prišao s leđa, i skinuo mu fantomku.Pozvao kolege

Policajac u penziji Dragan Grubor je bio zajedno sa Vukovićem u trenutku kada je u lokal u kom su bili utrčao poštar, i rekao da naoružan muškarac pljačka poštu. Grubor je krenuo na glavni ulaz pošte u Ulici kralja Petra Prvog da pomogne Vukoviću, i odmah je pozvao kolege policajce.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track