ZAPALILI PET KUĆA I ŠKOLU U SMEDEREVU: Uhapšeni maloletni piromani
Foto: Printscreen RTS

Materijalna šteta oko 10 miliona dinara

ZAPALILI PET KUĆA I ŠKOLU U SMEDEREVU: Uhapšeni maloletni piromani

Crna Hronika -
Osumnjičeni su i da su 2. septembra, oko 4 časa, provalili u osnovnu školu "Dositej Obradović", gde su izazvali požar na nekoliko mesta, a u tom požaru su izgorele školska kuhinja, trpezarija, biblioteka i prostorije za produženi boravak dece nižih razreda

SMEDEREVO - Smederevska policija sopštila je danas da je pronašla izvršioce serije požara, protiv kojih će biti podnete krivične prijave, a reč je o dvojici maloletnika.

Intenzivnim i opsežnim operativnim radom, policijski službenici kriminalističke policije su utvrdili da su požari u pet privatnih kuća na području Smedereva i u osnovnoj školi "Dositej Obradović" izazvani namerno, odnosno da su podmetnuti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izazvali te požare i izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, protiv dvojice maloletnika, starosti 16 i 17 godina, biće podnete krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Oni su osumnjičeni da su, krajem avgusta, u noćnim časovima, provalili u pet privatnih kuća, za koje su znali da nisu naseljene, i izazivali požare.

Takođe, osumnjičeni su i da su 2. septembra, oko 4 časa, provalili u osnovnu školu "Dositej Obradović", gde su izazvali požar na nekoliko mesta, a u tom požaru su izgorele školska kuhinja, trpezarija, biblioteka i prostorije za produženi boravak dece nižih razreda.

Materijalna šteta koja je nastala u ovim požarima se, za sada, okvirno procenjuje na oko 10 miliona dinara, navodi se u saopštenju PU Smederevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track