ZAPLENA: Jedan kamionom švercovao 30 kg suplemenata, drugi poštom poručio drogu
Foto: Uprava Carina

Akcija Uprave Carina

ZAPLENA: Jedan kamionom švercovao 30 kg suplemenata, drugi poštom poručio drogu

Crna Hronika -
HORGOŠ - Šverc veće količine suplemenata koji se koriste u bodibildingu zaplenili su carinici su prilikom kontrole teretnih vozila na ulaznoj strani prelaza Kelebija, u saradnji sa policijom 10. novembara 2015. godine, saopštila je Uprava carina.

Tokom kontrole mobilnim skener-uređajem kamiona subotičkih registarskih oznaka, koji je za uvoznika u Subotici prevozio uredno prijavljenu opremu za kablovsku televiziju, službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina su u „golubarniku“, kako se u žargonu zove nadograđeni krevet na krovu kamiona, uočili obrise neprijavljene robe.

Kada je taj prostor i fizički pregledan, u njemu je pronađena 21 kutija sa po 30 kesica gela „Hell Gel Green Apple“, ukupne težine od gotovo 30 kilograma.

Dan ranije su carinici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja u pošiljci iz Holandije koja je bila adresirana na primaoca u Nišu, pronašli 52 grama praškaste materije, za koju postoji sumnja da sadrži psihoaktivne supstance.

Stručna analiza će pokazati o kom narkotiku je tačno reč, ali s obzirom da su u praškastoj materiji uočeni kristali, postoji pretpostavka da je reč o metamfetaminu poznatijem kao ''kristal met''.

Droga je sa pet doza upijajuće hartije bila upakovana u vrećice od aluminijumske folije, pa u ukrasni papir, a zanimljivo je da je gotovo identična pošiljka, adresirana na istog primaoca, zaplenjena pre nekoliko meseci upravo u carinskom referatu Pošta Niš.

Oba slučaja je u dalju nadležnost preuzela policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track